Herengracht500
Image default
Business

Beleggen in Amerikaans vastgoed

De afgelopen jaren hebben de vastgoedfondsen in Amerika een moeilijke tijd doorstaan. Op dit moment is de rente erg laag, maar er is een dikke kans dat dit in de toekomst omhoog gaat. Dat betekend dat projecten gefinancierd met geleend geld een extra risicofactor kunnen vormen. Echter is de rentestand slechts een van de factoren waar men rekening mee moet houden als men geld beleggen wilt in het Amerikaanse vastgoed.

De centrale bank van Amerika heeft al een tijd de intentie om de rente weer stapsgewijs op een niveau van voor de crisis te brengen. Iets wat vrij logisch is, omdat deze op dit moment echt ontzettend laag staat. Dit feit houd de financiele markten van Amerika al een tijdje in een wurggreep. Met name voor vastgoedfondsen is de rente-ontwikkeling een van de factoren waar naar gekeken word. De hogere rente leid namelijk tot hogere kosten die betaald moeten worden over geleend geld. Dat dient weer door berekend te worden aan de huurder, maar dat is niet direct mogelijk. Daarnaast zal dit ook minder snel nieuwe huurders aantrekken.

Naast de rentestand is het als belegger ook zeker belangrijk om met een schuin oog te kijken naar de vraag vanuit de markt. In Amerika is het aanbod op dit moment relatief laag in vergelijking tot de vraag. Het is dan ook belangrijk dat de economie weer verder doorgroeit zodat er ook weer meer vraag naar extra ruimte komt. Op dit moment groeit de economie nog niet zo als gewenst, al is de vastgoedsector zelf een van de stabielere factoren van de Amerikaanse economie. In vergelijking tot andere vergelijkbare economieen doet de vastgoed sector het erg goed, omdat deze heel erg profiteerd van de lage rente stand. Als deze rente stand veranderd is de kans groot dat ook de vastgoedsector in zwaarder vaarwater terecht komt. Het is voor de lange termijn aan te raden om bij het aandelen kopen vooral focus te leggen op grootstedelijke gebieden en kustplaatsen.

http://leerbeleggen.com/aandelen/zelf-kopen

Gerelateerde artikelen

Industrieel Ontwerper

Onderhoud uw gehoorapparaten goed

Rijschool in Nieuwegein: kun je eerste rijles gratis krijgen!