Herengracht500
Image default
Business

Leuke feitjes over de muziekwereld

De radio luisteren kan een persoon kennismaken met diverse genres, waardoor de muzieksmaak van personen beïnvloed kan worden. Bij de live radio luisteren, worden er verschillende genres vermengd gedurende de dag, waardoor de luisteraar verrijkt wordt met genres die hij/zij niet eerder beluisterd heeft. Dit kan mogelijk een overstap van gewenst genre veroorzaken.

Door de jaren heen belanden er miljoenen nummers op het internet, waarbij luisteraars hun muziekkennis kunnen verbreden. Bij het vinden van de ideale muziek, lijkt de wereld net iets mooier. Zo blijkt dat muziek daadwerkelijk invloed heeft op ons gedrag, maar daar blijft het niet bij.

Groeisnelheid van planten versnelt

Als tuinier wil je uiteraard snel resultaat zien na het planten van bloemen of andere zaadjes. Door de plantjes naar muziek te laten luisteren, blijken zij sneller te groeien. Planten blijken wel erg kieskeurig te zijn, zo blijkt het enkel resultaat te boeken als er liedjes van Beethoven of Chopin afgespeeld wordt.

Hetzelfde effect als eten en verliefdheid

Kippenvel bij het beluisteren van een geweldig nummer, dat heeft iedereen wel een keer meegemaakt. Dit vindt plaats door het vrijkomen van een dosis dopamine in het lichaam. Dit is een overeenkomende stof dat aangemaakt wordt bij lekker eten en verliefdheid.

Baby kalmeren

Baby’s kunnen veel lawaai maken gedurende een huilbui. Om de kindjes te kalmeren, is het een verstandige stap de baby’s te laten luisteren naar muziek. Uit onderzoek blijkt deze manier van kalmeren meer resultaat te tonen dan het kalmeren met eigen stem. Bij het beluisteren van de muziek zal de voorkeur vooral gaan naar rustige muziek.

Langste volkslied

Geloof het niet, maar er bestaat een volkslied dat bestaat uit ruim 158 coupletten! Griekenland is verantwoordelijk voor dit enorm lange volkslied, waarbij het nummer dit aantal coupletten telt. Engeland hield het bij 6, Italië bij 10 en Nederland bij 15 coupletten.

http://radioluisteren.be