Herengracht500
Image default
Business

Schade voorkomen door een tijdige dakinspectie

Kapotte muren, behang dat loslaat of vlekken op het plafond; lekkage kan grote schade veroorzaken, wanneer er niet op tijd aan de bel getrokken wordt. Wanneer de lekkage op langer termijn weggewuifd zal worden, zal de schade opmerkelijk verergeren.  

Circa 54% van de woningeigenaren in Nederland heeft weleens te maken met lekkage of waterschade. Helaas kunnen deze situaties grote gevolgen hebben op de kwaliteit van de woning. De woning zal, door de vermindering van kwaliteit, verlagen en spullen binnenshuis kunnen mogelijk beschadigd worden. Gelukkig is lekkage gemakkelijk te voorkomen en verhelpen, mits dit tijdig plaatsvindt.

Oorzaken

Lekkages vinden vaak plaats op vochtige plekken in het huis. Echter kan de daklekkage diverse oorzaken hebben. Lekdetectielekkage kan ontstaan door enkel achterstallig en onvoldoende onderhoud; een veelvoorkomende oorzaak. Achterstallig onderhoud, voornamelijk aan de waterleiding of leidingen die je CV-ketel ondersteunen, kan een dure grap worden. Hierbij loopt de eigenaar een groot risico op een mogelijke breuk in een waterleiding, dat zal leiden tot een onderwater gelopen woning.

Incident kan een andere oorzaak zijn, denk aan een wasmachine dat lekt. Op langer termijn zal de lekkage schade richten aan de betreffende onderdelen, waaronder de toevoer en afvoerslangen van de wasmachine. Lekkages als deze zijn gemakkelijk te voorkomen door enkel een verbetering te ondergaan, gezien de onderhoud.

Verhelpen

Gelukkig is het mogelijk de lekkage snel te verhelpen. Door het melden van de lekkage of ander herstel aan het dak, is het mogelijk een dakdekker te contacteren. Een dakdekker is gespecialiseerd in het renoveren en herstellen van alle soorten daken, waardoor u verzekerd zal zijn van een kwalitatief sterk dak. Bovendien is het mogelijk een gratis dakinspectie aan te vragen, om na te gaan of het dak momenteel nog in de juiste staat verkeerd.

http://economy.nl