Herengracht500
Image default
Business

Teksten voor artikel marketing

Zonder de juiste teksten heeft artikel marketing geen zin. Daarmee is direct een thema geadresseerd, voor artikel marketing is het noodzakelijk dat er een “tekstschrijver” in het team zit. Teksten zomaar uit het internet gebruiken of kopieren en enigszins aanpassen is uit den bozen. Het begrip artikel marketing zegt exact wat ervoor nodig is, artikelen. Artikelen zijn in dit geval geen producten, maar geschreven teksten (eventueel voorzien van afbeeldingen en/of video’s). Deze teksten moeten altijd een sterke relatie hebben met de producten of diensten van de website waarop de teksten gericht zijn. Deze teksten worden gepubliceerd met artikel marketing. Binnen de teksten moet een relevante verwijzing staan naar de website. Artikel Marketing is het onderdeel binnen internet marketing wat vooral gebruikt wordt om websites te promoten. Artikel marketing kan men zien als een hulpmiddel voor zoek machine optimalisatie (SEO) en dan voor het off-page gedeelte daarvan. Artikel marketing is een dagelijks terugkerende activiteit, zeker wanneer men meerdere websites moet promoten. Voor artikel marketing is het noodzakelijk dat men in staat is continue unieke teksten te schrijven, die een hoge relevantie hebben met betrekking tot de te promoten website(s). Deze teksten moeten minimaal 400 woorden lang zijn en een anker tekst bevatten die verwijst naar de te promoten website(s). De artikelen moeten gepubliceerd worden op externe websites.

Anker teksten en artikel marketing

Artikelen zonder link verwijzing, zijn zinloos. Het gaat juist om de verwijzingen naar uw website die voor de promotie moeten zorgen. Zoals hierboven vermeld wordt binnen artikel marketing met behulp van een anker tekst een verwijzing vanuit het artikel, dat gebruikt wordt op de externe website, te maken naar uw te promoten website. Deze anker tekst moet zeer gevarieerd gebruikt worden, maar wel een relatie hebben naar de te promoten website en het belangrijkste zoek begrip of zoek woord binnen deze website. Indien een website over spouwmuurisolatie gepromoot moet worden en het belangrijkste woord op de te promoten website is “spouwmuurisolatie” dan is het niet zo dat ieder artikel voor de promotie een verwijzing moet hebben vanaf de anker tekst “spouwmuurisolatie”. In procenten uitgedrukt moet ongeveer 5% van de anker teksten dit unieke woord bevatten en de overige 95% moet een verdeling zijn tussen frases (bijv. “spouwmuurisolatie subsidie” of “spouwmuurisolatie voor bedrijven”, enz.) en een “harde” link verwijzing (URL genoemd, bijvoorbeeld “www. spouwmuurisolatie -leveranciers.nl” als anker tekst). Indien de fout gemaakt wordt (veel) teveel op de harde anker tekst te promoten, zullen de zoek machines dit zien als spammen en in plaats van belonen wordt de te promoten website afgestraft met een lagere ranking.

Artikel marketing heeft steeds unieke content nodig

Elementair voor het succes van artikel marketing is het vermijden van dubbele content (“duplicate content”). Duplicate content is iets wat de zoek machines niet waarderen. Er is sprake van duplicate content wanneer een artikel meerdere malen, klakkeloos (is één op één) gebruikt wordt. Een artikel dat deels aangepast en gewijzigd is, kan probleemloos enkele malen gebruikt worden. Al moet er opgelet worden, dat de aanpassing duidelijk zijn en de anker teksten gevarieerd. Zoek machines belonen artikelen en daardoor de ge promote website indien de inhoud van de artikelen een hele duidelijke relatie met deze websites heeft. De artikelen die met behulp van artikel marketing gebruikt worden om websites te promoten moeten zeer relevant zijn. In het voorbeeld van de website over spouwmuurisolatie moeten de promotie artikelen minimaal een relatie hebben met isolatie, bouwen, wonen, energie, enz. Hetzelfde geldt ook nog eens voor de categorieën binnen de externe websites waar deze artikelen gepubliceerd worden. Hoe sterker hieraan wordt vastgehouden hoe meer succes er verkregen zal worden. Deze basis regels aanhouden is elementair en op deze manier kunnen websites met behulp van artikel marketing een hoge positie verkrijgen in de zoek machines.