Herengracht500
Image default
Business

Populaire genres in diverse landen op een rij

Het is algemeen bekend dat de bestaande genres erg uiteenlopen. Techno, klassiek of pop, ze zijn lastig te vergelijken. Echter zijn de populairste genres opmerkelijk verschillend per land. De radio luisteren zal de mens bewust maken van de hoeveelheid genres en nummers. Bij internetradio luisteren kunt u zelf uw favoriete zender en genre kiezen, dankzij het prettige overzicht.

Wereldwijd bezet het genre ‘pop’ al jaren de eerste plaats. Echter blijkt de hiphop gevaarlijk dichtbij te komen, blijkt uit recente onderzoeken. Het IFPI, oftewel de International Federation of Phonographic Industries, heeft de meest populaire genres wereldwijd geobserveerd, waarbij ruim 19.000 luisteraars, in circa 18 landen met de grootste muziekmarkten, naar hun voorkeur.

Duitsland

In ons buurland blijken rock en pop de overhand te nemen gezien de populaire muziekgenres. Deze genres worden opgevolgd door de oldies en evergreens. Uiteraard zal de Duitse ‘schlager’ niet vergeten worden, dit genre blijkt zelfs de hiphop in te halen bij de Duitse luisteraars.

Frankrijk

Fransen neigen al snel naar hun eigen taaltje. Zo bleek, uit onderzoek, dat circa 69% van de ondervraagden het liefst luistert naar Variété Française, waarvan er eentje wereldwijd doorbrak: Djadja van Aya Nakamura. Daarnaast wordt rock ook graag beluisterd in dit landje. Hiphop laat steeds meer van zich weten, maar zal de r&b, dance en raggae voorlopig nog niet inhalen.

Verenigde Staten

De VS is een verandering ondergaan afgelopen jaar. Voor het eerst heeft hiphop het genre rock ingehaald, gezien het aantal luisteraars. Meer dan een kwart van de inwoners neigt eerder naar hiphop op dit moment. Dit is mogelijk te verklaren door de veranderde technologie, waarbij artiesten zich goed weten te verkopen, waaronder de hiphop-artiesten.

Mexico

In Mexico blijft rock erg populair. Zo gaat de voorkeur van ruim 43% van de Mexicanen uit naar dit genre. De helft van de luisteraars luistert het liefst naar Zuid-Amerikaanse muziek. Deze muziek kan erg variëren, zo vallen rock, mariachi, cumbia, reggaeton en salsa onder deze muziek.

http://radio-luisteren.nl

Gerelateerde artikelen

Wat te doen als je drinken over je MacBook gemorst hebt? Wij vertellen het je!

Vereisten voor een ICT-leverancier

De do’s en dont’s voor het schrijven van een goede vacaturetekst in de ICT branche