Herengracht500
Image default
Business

Manieren om je huis te verduurzamen

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker. Nederland moet in een rap tempo van het gas af. We moeten minder vervuiling aan het milieu brengen en allemaal ons steentje bij dragen aan een meer leefbare wereld. Maar hoe maak ik mijn huis energiezuiniger? Dat hoeft allemaal niet zo moeilijk te zijn. Er zijn een aantal relatief eenvoudige stappen die direct veel besparingen op leveren. Dit geld voor het milieu en voor jezelf. In deze blog staan een aantal stappen beschreven die je kunt nemen om je huis te verduurzamen.

Isoleren van je spouwmuur
De energie die je in je huis vasthoudt hoef je niet op te wekken. Het is dus van belang je huis goed te isoleren en energie verlies te beperken. Een gemiddelde woning verliest ongeveer 20 procent van zijn warmte via de muren. Een spouwmuurisolatie is de perfecte oplossing hiervoor. Een spouwmuurisolatie is erg goedkoop en is eenvoudig aan te brengen. Alles gebeurt buiten je huis en je hebt er weinig rommel van. Na de aanschaf en installatie van een spouwmuur zal je snel genoeg merken dat je energieverbruik flink aan het dalen is. Makkelijk, goedkoop en erg duurzaam.

Zonnepanelen
Zonnepanelen kopenkan bijdragen aan het verduurzamen van je huis. Zonnepanelen bevatten cellen die daglicht opvangen. Dit daglicht wordt omgezet naar gelijkstroom, waarvan een omvormer er vervolgens wisselstroom van maakt. Wegen opbrengst zonnepanelen op tegen de kosten? Ja, zelfs zonder de subsidie die je ervoor krijgt. De terugverdientijd is gemiddeld zo’n 5 tot 7 jaar. Buiten dat het een winstgevende manier van energie opwekken is, is het ook een zeer duurzame manier van energie opwekken. Het is schone energie en je wekt het zelf op. Je hebt hierdoor geen gas of andere fossiele brandstoffen meer nodig. Zo zorg je dat je minder vuile energie uitstoot en draag je bij aan een meer leefbare wereld. Genoeg opties om je huis te verduurzamen.

http://wijsmanduurzaam.nl

Gerelateerde artikelen

Hoe verzorg ik mijn houtwerk in de tuin

Maatje meer datingsite

De lichaamsdroger voor een luxe badkamer