Herengracht500
Image default
Business

De aanpassing van auto’s in de toekomst

Dat de productie van producten constant ontwikkelt, is inmiddels bekend. Zo vindt de productie sneller plaats door de aanschaf van machines. Ook de eisen rondom de producten worden voortdurend vernieuwd. Zo zullen de fabrikanten van auto’s zich hoogstwaarschijnlijk ook moeten aanpassen.

Vanaf 2022 zal er een nieuwe regel worden ingezet rondom de productie van auto’s. Fabrikanten zullen de auto’s, die verkocht worden in Europa, moeten voorzien van extra veiligheidsvoorzieningen, denk hierbij aan een systeem dat een melding geeft indien de bestuurder vermoeid raakt of zijn/haar mobiel gebruikt. Voor de invoering van deze eisen hebben de Europese Commissie, het Europees Parlement en de raad van ministers akkoord gegeven.

Gevolgen van de eisen

Uiteraard zullen de eisen worden ingevoerd om een doel te bereiken. Hierbij hebben de instanties zich vooral gericht op het verbeteren van de veiligheid op de weg. Brussel verwacht dan ook dat deze maatregelen zullen leiden tot een sterke daling van verkeersdoden. Zo word er verwacht dat het aantal jaarlijkse verkeersdoden, van momenteel 25.000 binnen de EU, tegen 2038 flink zal dalen en ook het aantal zwaargewonden van minimaal 140.000 zal worden verlaagd.

Huidige ideeën

De instanties hebben inmiddels diverse ideeën klaarstaan om wellicht uitgevoerd te laten worden. Onder meer een ‘intelligente snelheidsassistent’ is voorgesteld: een systeem dat de bestuurder aan de snelheidslimiet laat houden. Daarnaast worden er plannen uitgewerkt rondom de verplichte toevoeging van noodremsystemen, een achteruitrij camera en parkeersensoren. De sensoren en draadloze achteruitrijcamera zouden vooral kunnen helpen bij het verkrijgen van meer zicht op de weg. Ook een alcoholslot wordt door de instanties gewaardeerd.

Grote invloed

De Europese Commissie laat weten dat deze veranderingen, indien ze ingevoerd worden, net zoveel invloed zullen hebben als de verplichting van het dragen van een autogordel. Uiteraard zullen deze maatregelen ook gelden voor bestelwagens, bussen en vrachtwagens, zodat het doel zo snel als mogelijk bereikt kan worden.

Echter is het voorstel momenteel niet nog formeel bekrachtigd door het Europese Parlement en de raad van ministers.

http://vanzwitserland.nl

Gerelateerde artikelen

AC voedingen van TTMS

Populaire genres in diverse landen op een rij

Bezoek Italië