Herengracht500
Image default
Business

Bedrijfskosten besparen

Kosten besparen op je bedrijfsvoering wie wil dat nou niet? Je bent als ondernemer continu opzoek om op zo een efficiënt mogelijke manier en tegen de laagst mogelijk kosten je bedrijfsvoering uit te kunnen voeren. Je kan op verschillende manier kosten besparen. Je kan kosten besparen op je personeel, op je producten, op je productie, je bedrijfspand en ga zo maar door. In deze blog geef ik een aantal manieren waarop je mogelijk kosten kan besparen en zo meer winst kan behalen voor je bedrijf.

Koop tweede hands kantoorspullen
Een zeer simpele manier van kosten besparing is tweedehands spullen kopen. Koop bijvoorbeeld niet de meeste dure en nieuwe kantoorstoel, maar kijk naar een goedkopere versie. Doe dit met al je spullen die je wil aanschaffen. Op deze manier kan je toch een hoop geld besparen. Gebruikte artikelen dalen namelijk flink in waarde. Maak hier goed gebruik van en koop niet alles split splinter nieuw. Wat heb je nu een extra dure, nieuwe bureau tafel? Het antwoord is helemaal niks. Een tweedehands tafel werkt net zo goed en je betaalt er flink minder geld voor.

Een digitale receptie
Een slimme manier om kosten te besparen is via een digitale receptie. Door een digitale receptie ontvang je bezoek simpel en snel. Op deze manier heeft je receptionist minder taken en kan je hier kosten op besparen, of zelfs geheel gaan voor een onbemande receptie. Met dit systeem kan je receptionist zich geheel focussen op de klant en hebben zij een stuk minder registratie werk. Het kan zelfs zo ver gaan dat je geen receptie meer nodig hebt. Een digitale receptie werkt als volgt, de bezoeker krijgt een mail met daarin de huisregels, route beschrijving en een QR-code. Deze code moet hij scannen bij binnenkomst en jij weet als uitnodiger meteen dat je bezoeker er is. Nadat hij zijn QR-code gescand heeft krijg jij een push notificatie. En kan je je bezoeker gaan ontvangen. Er zijn nog vele ander manieren van kosten besparen, maar dit waren er een aantal.

http://economy.nl

Gerelateerde artikelen

www.stickers.nl helpt je graag op weg!

Tips bij het opstarten van een eigen bedrijf

Animaties en infographics laten maken