Herengracht500
Image default
Business

Verschillende koffiesmaken van Dolce Gusto

Koffiecups van Dolce Gusto zijn een van de populairste koffiecups van Nederland. Ten opzichte van cups van Nespresso zijn ze voordeliger en in meer varianten te verkrijgen. Waarbij je bij Nespresso alleen maar koffie kan maken met de cups, kun je met cups voor Dolce Gusto ook ijskoffie, ice tea en chocolademelk maken. In dit artikel worden enkele ‘normale’ varianten benoemd en wordt uitgelegd hoe ze smaken.

 

Cappuccino

De smaak cappuccino is misschien wel de populairste koffiesoort ter wereld. Het is een rijke espresso met daarop heerlijk zoet, maar niet té zoet, melkschuim. De naam cappuccino is afgeleid van het Italiaanse woord ‘cappuccini’. De cappuccini waren een groep monniken met kappen op. Net zoals het melkschuim als een soort kap werkt om de warmte van de koffie vast te houden.

 

Latte Macchiato

Als een cappuccino nog iets te sterk is qua koffie, moet je zeker de latte macchiato proberen. Deze Italiaanse icoon is een ware koffietraktatie. Ook ziet dit drankje er door zijn drie lagen van warme melk, zachte koffie en melkschuim er wonderschoon uit. Deze soort koffie bevat meer melk dan cappuccino, waardoor deze smaak toegankelijker is.

 

Espresso

Als je bij het kamp hoort dat vindt dat koffie wel wat sterker mag, dan zal je genieten van een lekker kopje espresso. De normale espresso heeft een licht geroosterde en elegante smaak. Op een espresso zit een rijke cremalaag en met deze koffie geniet je van lichte fruitige aroma’s. Als een normale espresso niet sterk genoeg is, is de espresso intenso wellicht een optie. Deze espresso variant heeft een medium dark roast met naast fruitige ook kruide smaken. Ook deze espresso variant heeft een lekkere cremalaag. Als het nóg sterker mag kun je de Ristretto uitproberen. Dit is een dark roast koffie vol met rijke en krachtige aroma’s. Ook hier zal je de cremalaag niet hoeven te missen.