Herengracht500
Image default
Business

Een gezonde dosis vitamines

Gezond zijn is een veelgehoord antwoord op de vraag waar we ons veel mee bezig houden. We houden ons bezig met alle aspecten van gezond leven: we sporten iedere week, soms zelfs iedere dag, we proberen gezond te eten en houden ons druk bezig met bijvoorbeeld superfoods en biologische voeding en we proberen als het even kan zes tot acht uur per nacht te slapen.

Natuurlijk zijn dit allemaal belangrijke onderdelen van een gezonde levensstijl, maar er zijn ook een aantal dingen die we massaal lijken te vergeten. Zo proberen we wel genoeg te slapen, maar veranderen we bijna niets aan de stress in ons leven, wat zeer ongezond is. Ook proberen we gezond te eten door veel biologisch voedsel te verorberen en veel groenten, zaden en vis tot ons te nemen. Maar we vergeten vaak het belangrijkste: de vitamines.

Zoals velen wel weten vormen vitamines de belangrijkste bouwstenen voor ons lichaam die zorgen voor fitheid, gezonde organen en een goede hoeveelheid energie. Er zijn talloze vitamines die allemaal hun eigen werking hebben, maar een vitamine die we in ons koude kikkerlandje veel lijken te missen is vitamine zon, oftewel vitamine d.

Deze vitamine komt aan deze naam doordat zonnestralen die op onze huid schijnen ervoor zorgen dat we zelf vitamine d aanmaken. Maar in Nederland wil het nu juist wel eens aan zonlicht ontbreken. Gelukkig zit vitamine d ook in sommige voedingsmiddelen (zoals vlees, vis en andere producten die door dieren geproduceerd worden). Ook voor de vegetariërs onder ons is er goed nieuws: zo biedt topvitamins.nl vitamine d supplementen aan. Dit zijn tabletten waar vitamine d in verwerkt zit, waardoor je geen producten van dieren hoeft te eten en tóch aan genoeg vitamine d kan komen, ook in ons grauwe, koude kikkerlandje. Een gezonde dosis vitamines is namelijk héél erg belangrijk!

https://www.topvitamins.nl/