Herengracht500
Image default
Business

Lichtplan laten maken bij Lichtkunde

Lichtkunde staat graag voor u klaar als het gaat om een lichtplan laten maken. Verlichting is erg belangrijk of het nou gaat om persoonlijk of zakelijk vlak. Bovendien kan licht enorm veel zeggen over u als persoon of over een bedrijf. 

Hoe werkt een lichtplan laten maken?

Een lichtplan laten maken klinkt erg leuk en spannend maar hoe gaat dat eigenlijk precies in zijn werk? Er komen natuurlijk een aantal stappen bij kijken zodat het eindresultaat perfect wordt. In deze blog leggen wij stap voor stap uit hoe het in zijn werking gaat. Allereerst is het belangrijk om een schets te maken van de woning of zakelijke ruimte. Hierbij is de indeling erg belangrijk en welke meubels waar staan. Op de plattegrond kunnen we bespreken waar de verlichting het beste toegepast kan worden. Daarnaast is het belangrijk om te kijken waar de aansluitpunten zich bevinden of gaan komen. Natuurlijk is het belangrijk om de verlichting te plaatsen bij de aansluitpunten maar gelukkig kunnen wij tegenwoordig een hoop als het gaat om draden wegwerken. Stap drie is het in gedachten houden van technische opties zoals lichtsterkte en lichtkleur. Bij woningen kunt u bijvoorbeeld kiezen aan 2700 Kelvin (een warmere kleur) en bij uw zakelijke ruimte eerder aan 3000 Kelvin. Nadat u voor de lichtsterkte en kleur hebt gekozen, kunt u de functie en sfeer bepalen van de belichting. Hierbij kunt u kiezen uit direct of indirect en accent of diffuus. Vaak begint u bij basisverlichting, dit zijn vaak plafondlampen en daarna kijken wij verder naar sfeerverlichting en functionele verlichting zoals bijvoorbeeld een leeslamp. Tot slot kunt u kijken naar wat voor type lamp u wilt ophangen. Dit is geheel naar eigen smaak te personaliseren. 

Lichtkunde

Lichtkunde is een team dat bestaat uit diverse professionals die alles weten over licht. Zo kunnen wij u lichtadvies geven (dit wordt gedaan door middel van een korte kennismaking). Als er eenmaal een plan is opgesteld, dan wordt het concept ook uiteindelijk door ons gerealiseerd en geïnstalleerd. U kunt dus erop rekenen dat uw plan tot in de puntjes wordt verzorgd bij Lichtkunde. 

Gerelateerde artikelen

Wat is mijn auto waard? Zo kom je erachter

Een lamelparket van Bax Houthandel!

Goede online marketing in Veenendaal!