Herengracht500
Image default
Business

Krimpen of groeien

Als je je als bedrijf ontwikkeld is het belangrijk dat je je als bedrijf ook aanpast op de ontwikkelingen die je doormaakt. als bedrijven zich ontwikkelen worden ze vaak groter of gaan ze meer aanbieden. Dit kan betekenen dat ze meer verschillende producten aan gaan bieden maar dit kan ook betekenen dat ze bijvoorbeeld meer gaan produceren van het product dat ze al produceerde. Belangrijk is, is dat bedrijven hun werkzaamheden hier op afstemmen. Er komen namelijk verschillende werkzaamheden bij als een bedrijf groeit. Er moet goed personeel worden aangenomen om deze werkzaamheden te kunnen vervullen.

Om goed personeel aan te nemen is het ten eerste belangrijk om een goed beeld te hebben van de baan die je aanbied. Zo kan je efficiënter gaan selecteren op mensen die reageren op je vacaturen. Hiernaast is het natuurlijk in het algemeen gewoon belangrijk om goed te weten wat voor baan je aanbied als bedrijf. Hierna moet je ervoor zorgen dat je zoveel mogelijk informatie haalt uit de gesprekken die je met de persoon hebt. Een goede manier om erachter te komen of de sollicitant competent genoeg is voor de functie is het afnemen van een assessment. Zo worden de vaardigheden en de competenties van de persoon op de proef gesteld en weet je aan het einde zeker of diegene geschikt is ja dan nee.

Bedrijven kunnen natuurlijk ook krimpen, helemaal in tijden wanneer het niet goed gaat met de economie. De vraag daalt dan en kan ervoor zorgen dat de omzet omlaag gaat, hierdoor kunnen bedrijven zich moeilijker ontwikkelen en kunnen in veel gevalleen ook noodgedwongen moeten krimpen. Dit kan in sommige gevallen betekenen dat bedrijven, personeelsleden moeten ontslaan. Om de personeelsleden dan nog in bescherming te nemen is het voor bedrijven handig om een outplacementbureau te raadplegen. Zo komen de mensen weer snel aan een baan.

https://loopbaannederland.nl/