Herengracht500
Image default
Business

Werken in de Cloud

We horen het steeds vaker en veel bedrijven maken er tegenwoordig gebruik van: werken in de Cloud. Maar wat is dat nu precies, ‘’de Cloud’’? En wat zijn de voordelen ervan? Simpel gezegd betekent het dat de documenten die u op slaat in de Cloud worden bewaard en niet op een fysiek apparaat. Hiermee heeft al altijd en overal toegang tot uw documenten.

Google Drive is een zeer bekend programma als Cloudopslag. Hiermee kunt u allerlei verschillende bestanden aanmaken. Ook kunt u ze delen met collega’s zodat jullie tegelijk in hetzelfde document kunnen werken. Alleen u en degenen die u toegang heeft verleend hebben toegang tot deze documenten. Zo zit u dus niet altijd vast aan het werken uw werk computer of laptop. Als u liever een keer thuiswerkt is dat geen probleem. Ook vanuit huis heeft u toegang tot alle documenten.

Een alternatief voor Google Drive is Dropbox. Dit is een gratis online opslagdienst. Hier kunt u bestanden, video’s en dergelijke opslaan of delen met uw collega’s. Dropbox heeft één groot voordeel, dat is dat de synchronisatie tussen verschillende pc’s erg makkelijk verloopt. Andere leveranciers van Cloudopslag zijn OneDrive (Microsoft), Open365 en LibreOffice.

Het is een feit dat steeds meer bedrijven overstappen naar het werken in de Cloud. Sommigen ondernemers zijn er nog wat huiverig voor. Echter heeft het werken in de Cloud over het algemeen grote voordelen voor iedereen. Met name voor werknemers die af en toe op een andere locatie werken. Kantoorautomatisering is een trend die zich zal voortzetten. Ook andere bedrijfsprocessen kan steeds meer via de Cloud of automatisch. Zo stappen ook steeds meer bedrijven over op speciale salarissoftware. Hiermee kunt u in een handomdraai de salarissen van het personeel berekenen en uitbetalen. Een ander voordeel van deze online salarisadministratie is dat het automatisch de laatste wet- en regelgeving in de branche bijhoudt.

http://www.cbbs.nl

Gerelateerde artikelen

Goedkope rijlessen in Utrecht

Schade voorkomen door een tijdige dakinspectie

Vakantiehuisjes op de Veluwe