Herengracht500
Image default
Business

Waarom RVS een must is voor een horeca keuken

Bij de meerderheid van professionele keukens wordt het materiaal RVS gebruikt. Voorbeelden van horeca apparatuur wat van RVS is gemaakt zijn, een friteuses, een koelkast, kooktafel en veel meer. Het grootste voordeel van RVS is het makkelijk schoonmaken van vuilresten en vetvlekken. Daarnaast is het zuurbijtend bestendig, zeer duurzaam en heeft het geen invloed op de kwaliteit van het product. Echter, de nadelen wat erbij komt kijken zijn, dat het slecht warmte geleid en erg duur is vergeleken met andere meubels en apparatuur. 

Kwaliteit

RVS staat bekend onder de maatschappij als roestvrijstaal. Veel leveranciers die het product verkopen schrijven het kenmerk 18/10 bij. Dat betekend dat het product bestaat uit 18% chroom en 10% nikkel. Dit is tot heden het beste kwaliteit wat je kan aanschaffen en is het duurzaamst op de markt. Er zijn ook leveranciers die er 18/0 van maken. Dit product bestaat dus niet uit nikkel. Dit resulteer in een kwalitatief slechter product en ziet er blauwachtig uit.

Roest preventie

RVS is op zichzelf roestvrij, echter bij het beste materiaal is er een kans op roest. Als er  bijvoorbeeld externe stalen producten met roest als een pan of bestek op een rvs tafel ligt, kan er resten roest op de tafel komen. Dit word ook wel vlieg roest genoemd. Dit komt ook vooral voor in de vaatwasmachine waar ijzeren lepel tegen een rvs pan ligt. Kortom ligt het roest erop en zit het er niet in. Als je ervoor hebt gekozen om het rvs materiaal te polijsten, kan je met een simpel nat doekje het roest wegvegen.

Voordelen en nadelen

Enfin zijn er een heleboel voordelen die bij een rvs product komt kijken. Het is roestvrij, standvastig tegen zuur en het product heeft een lange levensduur. De nadelen opgesomd zijn: dat rvs slecht tegen gesmolten zout kan, het relatief prijzig is en slecht warmte geleid.

https://www.horecaplace.eu/index.php?route=common/home