Herengracht500
Image default
Business

De do’s en dont’s voor het schrijven van een goede vacaturetekst in de ICT branche

De ICT arbeidsmarkt is tot heden erg in beweging. Er is een tekort aan ICT professionals en door de digitalisering trend, komt er steeds meer werk in deze sector. Dit is ook te zien door de vele zoekresultaten in Google. Bijvoorbeeld ‘werken bij gemeente’ is op dit moment veel gezocht en dit is niet vreemd. Destaat is namelijk heel actief in. Dit betekend dat er veel concurrentie is en het steeds lastiger wordt om een goede developer in te huren. Voor een werkgever staat er dus een aantal uitdagingen te wachten: Hoe breng ik mijn organisatie het beste in beeld en hoe werf ik de geschikte mensen voor mijn organisatie? In dit artikel lees je over de do’s en dont’s waar je rekening moet houden als je een goede ICT vacaturetekst wilt opstellen.

De Do’s

Algemeen is het belangrijk om de doelen, cultuur en structuur van het bedrijf te omschrijven. Hierdoor geef je al een voorproefje hoe de organisatie functioneert en hoe zijn toekomstige collega’s zijn. Ten tweede is het een must om spelfouten en grammaticale fouten te vermijden. Dit is een totale afknapper voor een sollicitant. Verder moet je goede eisen stellen wat de developer kan. Begin bijvoorbeeld bij de competenties die de developer moet hebben. Moet hij goed zijn in C# of in Java. Tot slot

De Dont’s

Het mooier overbrengen dan het is, kan je in zekere maten doen. Echter, moet je niet overdrijven en een prachtbeeld vormen. Hiernaast is het belangrijk om je vacature op een responsieve website te plaatsen. De mensen worden steeds luier en gebruiker steeds meer de mobiele telefoon. Het zou zonde zijn dat een persoon de vacature niet leest, omdat de website niet te lezen valt.

Inspiratie nodig?

Inspiratie voor een algemeen goede vacature? Zoek dan bijvoorbeeld eens ‘vacatures gemeenten’ op. De staat is namelijk een expert in het effectief overbrengen van een ICT vacature.

https://professionalpartners.nl/

Gerelateerde artikelen

Leuke feitjes over de muziekwereld

Het doel van online marketing!

Rijschool in Nieuwegein: kun je eerste rijles gratis krijgen!