Herengracht500
Image default
Business

Verschil trucker pet en dad hat

Je ziet de laatste tijd steeds meer jongeren rondlopen met petten. De een heeft een platte klep de andere een bolle klep. De ene pet is gemaakt van katoen, de andere is gemaakt van plastic. De petten die tegenwoordig gemaakt worden komen in eindeloze vormen en maten. Toch blijven de meest voorkomende petten de trucker pet en de dad hat. In dit artikel lees je de verschillen tussen de trucker pet en de dad hat en zijn we voor eens en altijd klaar met de discussie over wat welke pet is.

Een trucker pet is een pet die gemaakt is van gestoffeerd schuim en plastic. Deze pet is oorspronkelijk gemaakt voor hardwerkende boeren en vrachtwagenchauffeurs die in het warme weer moesten werken. De trucker pet heeft gaatjes aan de achterkant waardoor er veel lucht doorgelaten kan worden in het warme weer. Daarnaast heeft een trucker pet 6 panelen die aan de achterkant met een plastic verstelbaar bolletjes systeem kan worden aangepast aan de maat van je hoofd.

Een dad hat is een pet gemaakt van katoen. Deze pet heet een dad pet omdat het een pet is die je vader ook gedragen zou kunnen hebben. Deze petten hebben meestal een wat oud uitziende grauwe look. De petten zitten er comfortabel. De dad hat bestaat niet uit 6 maar uit 5 panelen. Deze panelen zijn aan elkaar verbonden en aan de achterkant kan je de pet verstellen met behulp van een metalen verstelbare sluiting.

De dad hat is duurder dan de trucker pet, dit komt door het materiaal dat gebruikt wordt. Daarnaast is een trucker pet fijner in de zomer, terwijl een dad hat juist weer fijner is om in de winter te dragen. Tot slot zitten op de meeste trucker petten een sticker die de ‘originaliteit’ van de pet moeten laten zien terwijl op de dad hats dit niet is aangegeven. Dit is voor de dad hats niet noodzakelijk om te hebben, terwijl dit bij de trucker hat toch wel essentieel is.

https://www.snapbacks.nl/