Herengracht500
Image default
Business

Het verven van leren meubels

In dit artikel bespreken we hoe je voor meubels het beste kunt leder verven, voor de voorbereiding op deze stappen verwijzen we je naar het artikel ‘Voorbereidingen voor het verven van leren meubels’.

 

Stap 3 – Haal de glans eraf

Hoewel suède leer verf relatief goed kan vasthouden, worden de gladdere glanzender soorten leer bedekt met lagen olie, was en andere beschermende coatings. Om de verf te laten kleven, moeten deze worden verwijderd. Om deze te verwijderen en de verf te laten binden, brengt u ontsmettingsalcohol aan op een washandje en schrobt u grondig het gebied van leer dat zal worden geschilderd. Dit zal de meerderheid van de beschermende lagen verwijderen. Nadat dit is gedaan, neemt u schuurpapier en schuurt u het leer eenmaal voorzichtig zodat alle bescherming wordt verwijderd.

 

Stap 4 – Prime het leer

Nadat het leer klaar is om de verf te accepteren, moet u het materiaal voorbehandelen met een oplossing die bestaat uit één deel acrylverf op één deel water. Dit is in essentie een basisverflaag voor het leer, zodat de latere onverdunde verflaag iets heeft om aan te hechten.

 

Als het leeroppervlak relatief klein is, gebruik dan een wollen ‘dauber’ om de oplossing over het materiaal aan te brengen. Als het leren oppervlak vrij groot is, zoals een leren bank, gebruik dan een platte kwast en breng de oplossing aan met lange, gelijkmatige bewegingen.

 

Breng een laag hiervan aan en buig het materiaal om ervoor te zorgen dat de verf niet barst bij het drogen. Breng na het buien een tweede laag aan en zorg ervoor dat de oplossing van tevoren in de stof wordt geabsorbeerd.

 

Stap 5 – Verven

Zodra de tweede leeg primeroplossing bijna droog is, brengt u een dunne laag onverdunde acrylverf over het hele oppervlak aan. Breng zoveel lagen aan als nodig, rekening houdend met het feit dat verschillende dunne lagen langer meegaan dan één dikke laag.

Hoewel de ene indringverf leer meer geschikt is voor leerverven dan andere verfsoorten, moet u zich ervan bewust zijn dat er subcategorieën zijn. Zo zijn acrylleerlakken die speciaal zijn ontworpen voor leren kleding, niet zo perfect op meubels als een specifiek meubelmerk.