Herengracht500
Image default
Business

Tips voor het kopen van een stadsfiets

Wanneer je de beslissing hebt gemaakt om een stadsfiets te kopen zijn er nog enkele vragen die je jezelf af moet vragen om zo de beste fiets voor jou te vinden. Het is namelijk niet makkelijk om een fiets te vinden wanneer het aanbod zo groot is. Er zijn vele aanbieders, met een verschillend aanbod. Dit artikel is geschreven om de keuze van een stadsfiets makkelijker te maken.

Frame

Het eerste wat je jezelf af moet vragen is welke maat het frame moet zijn. Het is namelijk zo dat wanneer de afmetingen van het frame van je stadsfiets niet goed is dit tot klachten zal gaan leiden. Je kan hierbij denken aan rugklachten. Het is mogelijk om bij verschillende fietsenwinkels op te meten wat het juiste frame is voor je stadsfiets. Het is daarnaast nog mogelijk om te kiezen uit verschillende materialen van het frame. Het betreft een keuze tussen kwaliteit en prijs.

Zadel

De keuze voor een goed zadel van je stadsfiets is ook niet makkelijk. Er zijn namelijk verschillende soorten zadels die alle weer een andere werking hebben. Er zijn websites die precies laten zien welk zadel bij wat voor type fietser past. Wanneer je een stadsfiets gaat kopen raad ik dit zeker aan.

Versnellingen

Het is mogelijk om voor je stadsfiets verschillende versnellingen te nemen. De ene heeft genoeg aan drie versnellingen en de ander heeft er meer nodig. Je moet nagaan wat voor afstanden je gaat fietsen en welk terrein hoort hierbij. Wanneer je veel te maken krijgen met heuvels is het handig om meerdere versnellingen te hebben.

Stuur

Wat veel mensen vergeten is dat er ook verschillende mogelijkheden zijn in een stuur. Een stuur is heel belangrijk in hoe comfortabel een stadsfiets zit. De hoogte is belangrijk, maar ook de lengte van het stuur en de handvaten.