Herengracht500
Image default
Business

Afvalwaterzuivering – decentrale of lokale oplossingen

In een 4 persoons huishouden wordt er gemiddeld in nederland 191.000 liter water verbruikt per jaar. dat is 47.750 liter per persoon! En dat alleen al in een huishouden van 4 personen, in een land met 17 miljoen inwoners. Al dat water wordt gebruikt, verbruikt en ook afgevoerd. Maar wat gebeurd er eigenlijk mee nadat we ermee klaar zijn?

Wat gebeurt er met gebruikt afvalwater?

Afvalwaterzuivering is iets wat 24/7 een rol speelt in ons leven. Zeker in een land als Nederland waar we hard bezig zijn met het krijgen van schoon water en waar het milieu steeds meer aandacht krijgt.

Het water dat wij gebruiken moet ergens vandaan komen, en het moet ook weer ergens heen kunnen gaan. Het is dus mogelijk dat beschadigende stoffen in natuur water komen. Bijvoorbeeld shampoo of weggegooid drinken, wat veel koolzuur bevat. Dit kan er allemaal voor zorgen dat het water niet meer zuiver is en het ook niet meer kan dienen als drinkwater. Daarnaast is het inefficient om water over lange afstanden te transporteren terwijl er lokale oplossingen bestaan voor de waterzuivering.

Hoe houden we ons water schoon

U kunt natuurlijk denken aan die grote tonnen vol met water op lange afstand. Maar verschillende bedrijven leveren ook middelen om dicht bij de bron van het afvalwater de zuiveringsystemen te installeren, ideal bij bouwprojecten en nieuwbouwlocaties.

Copierwater houd zich bezig met het zuiveringsproces van deze soorten afvalwater. Er wordt innovatief nagedacht over de beste manieren om het water te zuiveren. Dicht bij de bron, of verder weg. En of dit het beste gedaan kan worden door middel van innovatieve uitvindingen of door de natuur.