Herengracht500
Image default
Woningen

Hoe vind je een huurwoning in de huidige huurmarkt?

Het is niet makkelijk om een huurwoning te vinden in Nederland. Dit ligt niet alleen aan de huurprijzen, maar ook aan de prijzen van koopwoningen en de hevige concurrentiestrijd die je moet leveren voor een dergelijke woning. Dit weerhoudt veel huurders van doorstromen naar een koopwoning en maakt de concurrentie op de huurmarkt steeds heftiger. Niet wenselijk, aangezien er al zo’n groot tekort aan huurwoningen is in Nederland. Nu is de vraag: hoe vind je toch een huurwoning in Nederland zonder je blauw te betalen?

Maak een duidelijke wensenlijst

Om wat orde te scheppen in de chaos is het verstandig om een duidelijke wensenlijst op te stellen. Wil je graag een appartement huren in Amsterdam of een huis ergens op het Groningse platteland? Voor iedereen is er een geschikte huurwoning, maar door vooraf alvast goed op papier te zetten kun je veel beter gericht zoeken. Naast je wensen, is het ook verstandig om vooraf goed te kijken naar wat je maandelijks kunt missen aan huur en ook hier woningen op te filteren. Dit voorkomt dat je je blind staart op huurwoningen die eigenlijk buiten je budget vallen.

Meld je aan voor woningmeldingen

Wanneer je duidelijk hebt waar je naar op zoek bent, is het handig om je aan te melden voor woningmeldingen. Zodra er dan een huurwoning of appartement beschikbaar komt ontvang je gelijk een e-mail. Eén van de websites waar je je daarvoor kunt aanmelden is Huurstunt.nl. Dit is het snelste woningplatform van Nederland, waardoor je als eerste op de hoogte bent van nieuw aanbod en dat is wel zo handig.

Snelheid is geboden

Zie je een woning die al jouw wensen afvinkt, dan is het belangrijk dat je zo snel mogelijk reageert. Denk niet: ach, dat kan morgen wel. Voor jou zijn ook tien (of misschien wel honderd) anderen geïnteresseerd. Probeer dus alvast een bericht klaar te hebben waarmee je kunt reageren. Zo kun je snel actie ondernemen en hopelijk snel een huurwoning bezichtigen.

Wees geduldig

Nu komt het lastigste onderdeel: geduldig zijn. Doordat de concurrentie zo sterk is op de Nederlandse huurmarkt, kan het voorkomen dat je een aantal afwijzingen voor je kiezen krijgt. Dit is heel vervelend en soms zakt de moed je in de schoenen. Niet nodig, er is namelijk echt wel een huurwoning te vinden. Soms moet je gewoon iets langer wachten en nog eens kritisch naar je eigen reacties kijken. Ook kan het soms interessant zijn om te kijken of je een garantsteller kunt vinden. Verhuurders vinden het fijn als een huurder zekerheid kan bieden op het vlak van de huurprijs.  

Gerelateerde artikelen

Ramen vervangen

De ins en outs van een vastgoedbeheerder

En meteen is ons belangrijkste doel om onze klanten het breedste scala aan diensten