Herengracht500
Image default
Bedrijven

Hoe kunt u het beste uw huis verkopen met een hypotheek?

Hoe kunt u het beste uw huis verkopen met een hypotheek?

Veel mensen die hun huis verkopen hebben nog een hypotheek staan op het huis. Als u uw huis verkoopt met een hypotheek moet hij worden afgelost voordat u een ander huis koopt, anders zit u met twee hypotheken. Omdat veel mensen nog niet de hypotheek hebben afgelost voordat ze hun huis verkopen, is het vaak geen probleem om een huis te verkopen met een hypotheek. Als u uw huis verkoopt met een hypotheek is het belangrijk of u dan overwaarde of onderwaarde heeft op het huis. 

Overwaarde

Als u overwaarde om uw huis heeft, betekend dat u geld ontvangt bij het verkopen van uw huis. De verkoopprijs van uw huis is dan hoger dan de hypotheek. Met de verkoopprijs betaalt u de hypotheek af en wat daarna overblijft is uw overwaarde. Met dit geld kunt u bijvoorbeeld de hypotheek aanvragen van het volgende huis.

Onderwaarde

Het tegenovergestelde van overwaarde is onderwaarde. Dit betekent dat als u uw huis verkoopt schuld moet betalen aan de bank. De hypotheek is dan hoger als de verkoopprijs. De verkoopprijs is dan niet genoeg om de rest van de hypotheek af te betalen. 

Wat kunt u doen?

Dus als u uw huis wilt verkopen is het zeker een goed idee om te bekijken of uw huis overwaarde of onderwaarde heeft. Want het is zeker iets om mee rekening te houden wanneer uw huis wilt verkopen. Als uw huis onderwaarde heeft is het misschien handig om de verkoop uit te stellen totdat de verkoopprijzen omhooggaan of meer van uw hypotheek is afgelost. 

Een huis verkopen met een hypotheek kan dus mee- of tegenvallen. 

https://sonsrealestate.nl/huis-verkopen-met-hypotheek/