Herengracht500
Image default
Business

Pigmentvlekken in 3 stappen: preventie, symptomen en oplossingen

Pigmentvlekken behandeling – Wanneer je over pigmentvlekken spreekt dan kan je het over verschillende soorten pigmentvlekken hebben. Deze vlekken bestaan er namelijk in verschillende soorten. Zo heb je ouderdomsvlekken, deze komen heel vaak voor bij mensen boven de vijftig jaar. Ze zijn goedaardig, maar ze zijn natuurlijk niet mooi. Ouderdomsvlekken zijn namelijk ook een soort pigmentvlekken. Verder heb je een zwangerschapsmasker dit zijn pigmentvlekken die voor komen bij zwangere vrouwen wanneer ze in hun tweede of derde trimester zitten. Ook deze vlekken zijn niet kwaadaardig, enkel vervelend. Ze verdwijnen vaak gewoon na de zwangerschap. Een laatste vorm is de purpura senilis of bloeduitstortingen. Ze worden vaak verward met ouderdomsvlekken. Het zijn dus kleine bloeduitstortingen die ontstaan omdat de huid met het ouder worden minder elastisch wordt. Pigmentvlekken in het gezicht komen nog wel het meest voor. Dat komt omdat de huid in het gezicht iedere dag blootgesteld wordt aan zonlicht.

 

Pigmentvlekken preventie

 

Pigmentvlekken wil je natuurlijk niet hebben en daarom is het beter om ze te voorkomen. De voornaamste reden van pigmentvlekken is de UV straling van de zon. De huid gaat hierdoor bescherming aanmaken en dat is melanine. Wanneer deze melanine wordt aangemaakt en dit allemaal goed verloopt, krijg je een zomers bruin kleurtje op je huid. Wanneer dit echter niet goed loopt, krijg je geen mooi bruin kleurtje, maar dan krijg je bruine, kleine vlekjes. Dit, omdat het proces van de bescherming verstoord is geraakt en er dus ophopingen van melanine zijn ontstaan. Hoe je dit dan kan voorkomen? Heel eenvoudig, ga niet naar de zonnebank en smeer je altijd goed in met een zonnecrème die voldoende bescherming biedt!

 

Pigmentvlekken vaststellen

 

Je kan pigmentvlekken dus eenvoudig herkennen. Mensen verwarren deze vlekken vaak met sproetjes, maar er is toch nog een verschil. Sproetjes zijn vaak keiner en lichtbruin. Pigmentvlekken zijn echt donkerbruin vlekjes en kunnen al iets groter zijn. Ze kunnen ook op het hele lichaam voorkomen en jammer genoeg ook in het gezicht.

 

Pigmentvlekken behandeling

 

Pigmentvlekken gezicht verwijderen kan aan de hand van een pigmentvlekken behandeling. Wanneer preventie te laat is of niet voldoende gebeurd is moeten pigmentvlekken gezicht verwijderen, mogelijk gemaakt worden. Dit kan aan de hand van een pigmentvlekken behandeling, namelijk een laserbehandeling. Pigmentvlekken gezicht verwijderen gebeurt dan door het licht van de laser die tot diep in de huid doordringt en zo het pigment gaat verpulveren! De rest van de huidcellen blijft immers intact. De behandeling is effectief al kan het zijn dat je meerdere behandelingen nodig hebt. Daarna krijg je te maken met lichte bijwerkingen zoals een rode huid, jeuk en een warm gevoel in het gezicht. Deze bijwerkingen gaan echter snel weer over.

 

Gerelateerde artikelen

De beste kwaliteit printers

Werken als schadebehandelaar

Computerbeveiliging verbeteren