Herengracht500
Image default
Business

Muizen in huis bestrijden met muizengif

Overlast van muizen kan erg vervelend zijn en daarnaast kunnen ze nog behoorlijk wat schade aanrichten ook, je wilt hier dan ook van af en hebt daarvoor een passende oplossing nodig. Op welke manier ga je bijvoorbeeld muizen bestrijden of kies je ervoor om het maar te laten voor wat het is en te hopen dat ze vanzelf vertrekken?

Muizen in huis

Wanneer je een zolder, kelder of opslag hebt is de kans aanwezig dat hier ergens een muis verschuild zit. In feite doen ze geen vlieg kwaad, ze kunnen echter wel voor veel overlast zorgen. Wanneer je bijvoorbeeld net lekker in bed ligt en je hoort boven wat gerommel dan is dit natuurlijk geen prettig gevoel. Daarnaast is de kans ook aanwezig dat ze behoorlijk wat schade aanrichten, zo kunnen ze bijvoorbeeld kabels kapot knagen of spullen die je hebt opgeslagen aanvreten. Dit wil je natuurlijk voorkomen en je hebt dan ook een aantal verschillende mogelijkheden om dit te doen. In de meeste gevallen ben je bekend met muizenvallen, daarnaast is er ook muizengif en zijn er nog andere mogelijkheden om van muizen af te komen. Toch zie je dat in elke situatie een ander middel beter werkt dan wanneer je dit probleem bijvoorbeeld hebt op een andere locatie. In de meeste gevallen leven muizen in roedels, ze zijn erg gehecht aan hun territorium en de kans is dan ook groot dat wanneer je een muis ziet zitten dat er nog veel meer aanwezig zijn. Het is goed om hier vooraf onderzoek naar te doen, op basis hiervan kan je dan het geschikte middel aanschaffen. Als je probleem zich bijvoorbeeld bevindt op zolder dan kan je hier een ander middel voor gebruiken dan wanneer ze zich in de schuur bevinden.

Actie ondernemen

Als je het vermoeden hebt dat je te maken hebt met muizen of ratten dan moet je hier actie op ondernemen. Door dit snel en op tijd te doen kan je het probleem beperken en de schade ook beperkt houden. De kans op voortplanting is bijvoorbeeld veel kleiner dan wanneer je hier dus geen actie op onderneemt.

https://www.ongediertewinkel.nl/