Herengracht500
Image default
Dienstverlening

3 redenen waarom je een groepenkast moet vervangen

Weet je niet zeker of het nodig is om je groepenkast te vervangen? Hieronder kan je 3 redenen vinden waarom het wel handig zou kunnen zijn. Mocht je er hier toch niet helemaal uitkomen dan is het altijd handig om te bellen naar je lokale elektricien voor alle tips. Ook bij het uitvoeren van werkzaamheden aan je groepenkast is het soms beter om je lokale elektricien in te schakelen.

Reden 1: Schade

Schade aan je groepenkast of elektra in het algemeen is zeker niet zo fijn, zeker niet als je weet wat voor problemen daar allemaal aanhangen. Bij schade aan elektra kan je denken aan versleten kabels, kapotte kabels of kapotte onderdelen in de meterkast. Al deze schade kan zorgen voor voor stroomstoringen, kortsluitingen en zelfs brand. Bij schade aan je groepenkast of elektra is het beter om zo snel mogelijk alles te vervangen.

Reden 2: Storingen

Heb je regelmatig last van stroomuitval? Het kan komen omdat er iets mis is met je groepenkast. Schade aan je groepenkast is een oorzaak waarom je regelmatig last hebt van storingen. Ook overbelasting kan een oorzaak zijn van al je storingen. Bij storingen is het dus altijd beter om je groepenkast na te laten kijken en eventueel ook te vervangen. Ook storingen kunnen brand veroorzaken dus let hier goed op.

Reden 3: Ouderdom en renovatie

Een groepenkast hoeft niet vaak vervangen te worden maar bij ouderdom is het dan soms toch wel. Ook ouderdom kan zorgen voor schade en storingen. Van plan om te renoveren? Bij een renovatie is het vaak ook handig om je groepenkast, meterkast of al je elektra na te kijken. Op het moment van renoveren ben je toch al bezig met klussen, het is dan net zo makkelijk om ook al je elektra gelijk mee te nemen. Dit kan je veel kosten en tijd besparen.