Herengracht500
Image default
Business

Industrieel Ontwerper

Ben jij een creatieve geest en wil je graag vorm geven aan de wereld? Dan is een opleiding ‘Industrieel ontwerpen’ iets voor jou. Met de productverbeteringen en innovaties die jij creëert ben je de motor op het individueel en maatschappelijk niveau. Denk bijvoorbeeld aan het meedenken aan het ontwikkelen van een shopping centrum in een derde wereld land, een sporthemd waarbij de atleet zijn hartslag wordt gemeten, een drinkbeker waar een toolkit inzit waar wielrenners hun eigen fiets kunnen monteren of bordspellen voor mensen die blind zijn.

 

Als industrieel ontwerper wordt je uitgedaagd om nieuwe oplossingen te bedenken. Denk dan aan het verbeteren van een dagelijkse bezigheid en het verbeteren van de gezondheidzorg. Kortom ben je de ontwerper van de toekomst.

 

Na dit gelezen te hebben ben je enthousiast geworden om de mooiste product ontwerpen op de markt uit te brengen. Maar hoe ziet daadwerkelijk het proces erachter uit. In dit artikel lees je alle werkzaamheden tot een mooi product.

 

De meeste professionals beginnen met het brainstormen naar een idee. Waar kunnen ze een verbetering of innovatie inzien. Nadat het idee eenmaal bedacht is, komen er vaak grafische computerprogramma’s bij kijken. Hierin kan je 3D tekenen waar je als ware in meerdere dimensies een virtueel product kan ontwerpen. Dit gaat niet gemakkelijk en komen veel prototypes bij kijken. Dit kan is het best te maken met een 3D printer. Hiermee kan je via plastic materiaal vormen creëren, en zodoende een industrieel design fysiek creëren. Vaak wordt er dan getest of het tegen een weerstandje kan en of het niet beter kan. De bedoeling is immers, het beste product op de markt uit te brengen. Eenmaal als de prototype getest wordt door de consument kan je daaruit waardevolle input halen om een nieuwe inkijk te krijgen. Is het product op alle punten getest dan is het vaak gereed om uit te brengen. Enfin is industrieel ontwerper een erg gewild vak!

https://bpo.nl/

Gerelateerde artikelen

Inbraak voorkomen in Den Haag

Ga goed het nieuwe jaar in

EKH.nl ontwikkelt opleidingen met examens