Herengracht500
Image default
Business

Huizen met grote ruiten

In steeds meer nieuwbouwhuizen is het licht van belang. Dit licht wordt vergekregen door de zon buiten, maar ook door gewoon daglicht. Om meer licht in een huis te krijgen moeten ontwerpers en architecten nadenken over het toepassen van ruiten in een huis, zodat er op veel manieren licht naar binnen komt, waardoor het huis niet donker en saai wordt. Dit kan bereikt worden door meer ruiten te laten plaatsen en door grote ruiten te plaatsen. Ruiten zorgen niet alleen voor licht maar ook voor beschutting.

Een nadeel aan grote ruiten en een grote hoeveelheid aan ruiten is de privacy, omdat ruiten transparant zijn kan er door heen worden gekeken en zo ook het huis in. Als u in een rustige straat woont, is dit vaak een minder probleem dan wanneer u in een straat woont waar het druk is. U kunt wel veel gordijnen ophangen, maar dan is wordt uw lichtinval ook minder. Het is daarom belangrijk dat u weet waar u aan toe bent als u in een huis met veel ruiten gaat wonen. Heeft u minder problemen met privacy en vind u het minder erg dat er naar binnen gekeken kan worden dan is een dergelijk huis voor u zeker een oplossing.

Een ander nadeel van grote ruiten is glasschade, als een grote ruit beschadigd is, is dit erg zonde, maar dit kan ook direct koud worden. Naast dat de natuur meer inval in uw huis heeft is glasreparatie van een grote ruit vaak prijzig. Als u dus niet goed verzekerd bent tegen ruit schade kan dit erg onprettig zijn. Gelukkig bieden veel verzekeraars pakketten aan waarbij ruitschade bij ingegrepen zit. Dit is voor huizen met veel maar ook met grote ruiten zeer belangrijk, zo komt u niet voor een verrassing te staan, u kunt gewoon blijven genieten van uw met licht overgoten huis.

http://www.glasned24.nl/