Herengracht500
Image default
Business

Het onstaan van Head tennisrackets

Head is een bekend Nederlands sportmerk. Ze hebben alles in hun assortiment voor tennis- en ski uitrustingen. In Amsterdam ligt het hoofdkwartier, maar het merk werd opgericht in Amerika. Dat was in 1950 nadat Howard Head een skitrip maakte. Het was een tijd waar metaal en plastiek volop op aan het komen waren en hout vervangden in allerlei producties. Toch waren zijn skilatten nog steeds van hout, dat verbaasde Howard. Hij werkte zelf in een fabriek dat een soort van laminaat van aluminium en plastiek verwerkte in onderdelen voor het bouwen van vliegtuigen. Hij dacht dat dit materiaal perfect zou zijn om ski’s van te maken. Hij experimenteerde en na twee jaar van ski’s breken, vond hij dan toch de indeale samenstelling van materiaal en het goede design om ski’s te maken die sterk genoeg waren en makkelijk bochten kunnen maken. Dat werd een groot succes.

Howard Head experimenteerde verder en in 1960 ontdekte hij dat ook tennisrackets sterker werden door het gebruik van een aluminium frame. Om zijn tennisrackets bekend te maken, sponsorde Head enkele tennissers. Eén van hen won Wimbledon in 1975 waarna de Head tennisrackets ook een groot succes werden. In 1977 maakte Head de eerste tennisracket van titanium en grafiet. Ook voegde hij tennisuitrustingen aan zijn lijn toe, zo kwam er sportkleding, ballen en accessoires.

Er zijn al veel bekende tennisspelers die zich aan het merk hebben gebonden. Succesvolle tennister Maria Sharapova is één van hen. Ze is sinds 2011 endorser van Head tennisrackets. Zelf speelt ze al haar wedstrijden met een Head tennisracket, vaak met de Head Graphene lijn. Deze lijn is gemaakt van Graphene XT materialen die zorgen voor wendbaarheid en stabiliteit. De racket worden voortdurend beter gemaakt en kent dus al verschillende generaties. Bij de laatste rackets ligt het gewicht nog meer naar de top waardoor de stabiliteit nog beter wordt.

https://www.kctennis.nl