Herengracht500
Image default
Business

Het gebruik van de QR-code

De QR-code is bezig met zijn weder opstand. De qr-code bestaat al sinds 1994, dat is dus al ruim 24 jaar. De code heeft echter een lastige periode gehad. De qr code is nooit erg bruikbaar geweest. Maar dan hebben we het alleen over het gebruik van de qr code in Nederland. In andere landen is de qr code namelijk iets dat heel erg leeft in de maatschappij. In dit artikel lees je meer over het gebruik van de qr code en wat je hier eigenlijk allemaal mee kan.

Laten we het eerst hebben over het feit dat de qr code misschien weer een opmars gaat maken. Dat heeft grotendeels te maken met de mobiele telefoons die iedereen gebruikt. Het scannen van een qr code moet je doen met behulp van je telefoon en een app die de code kan lezen. Het feit dat je een app nodig hebt om de code te lezen is voor veel mensen net een stap te ver. De app kost namelijk mb’s om te gebruiken en data op je mobiel. Veel mensen hebben dat niet over voor een app die een plaatje met een aantal vierkantjes leest. Apple is echter bezig om ervoor te zorgen dat de technologie die de vierkantjes kan linken aan het internet, in te bouwen in de standaard camera van Apple. Je hebt dus geen speciale app meer nodig. De technologie zit standaard ingebouwd, waardoor je mobiel automatisch codering controleren kan.

Een qr code printer print de qr code op producten. Deze printers zijn tegenwoordig veel minder duur, waardoor meer bedrijven deze manier van coderen uitvoeren. Tegenwoordig wordt het veel gebruikt als korting. De code zorgt ervoor dat je na aankoop van een product korting kan claimen via de link die hiermee verbonden is. Augmented Reality wordt steeds vaker gecombineerd met qr codes. Door een qr codes te scannen, kan je live via augmented reality een filmpje bekijken. Door deze twee technieken te combineren kan qr weer zijn opmars maken.

http://www.kba-metronic.com/nl/