Herengracht500
Image default
Business

De ontwikkeling van het internet

Je kunt je het bijna niet meer voorstellen in dit digitale tijdperk, maar nog geen vijftig jaar geleden was het knap lastig om de rest van de wereld snel te kunnen bereiken. Zo wist men precies wat er bij hen in het dorp of in de stad afspeelde of wat werd verteld op de nationale televisie, maar in de praktijk was het onmogelijk om op de hoogte te zijn van alles wat zich in de wereld afspeelde. Daar is nu echter veel verandering in gekomen.

Zo zijn we tegenwoordig allemaal verbonden door middel van het internet: zo begonnen we aan het prille begin van de internetrevolutie door het opzoeken van relevante informatie op relatief relevante websites en dit breidde zich langzaam uit. Zo begon de sociale media aan hun opmars, wat plots de mogelijkheid gaf om mensen die van over de hele wereld kwamen met elkaar in contact te brengen, op een vrij persoonlijke manier. Zo kunnen we nu elkaars doen en laten bekijken en ook elkaars foto’s zien. Zo werd het dus letterlijk mogelijk om een kijkje te nemen in het leven van iemand die zich wellicht helemaal aan de andere kant van de wereld bevond.

Maar het internet blijft zich ontwikkelen en is dus intussen al weer een paar stappen verder. Daardoor worden zelfs de traditionele media zoals de krant en radio al ingehaald door dit medium, of ze passen zich aan waardoor ze er tijdelijk goed mee samen gaan. Je kunt daarbij bijvoorbeeld denken aan televisies die zijn verbonden met het internet om van interactieve televisie te kunnen genieten, of radiostations die niet langer alleen te beluisteren zijn via de ether maar die gebruik maken van het internet om zo online internetstreams aan te kunnen bieden.. Ook is het nu mogelijk om naar de Franse radio te luisteren, of radio nederland in het buitenland te kunnen streamen.

http://www.radioguide.fm