Herengracht500
Image default
Business

Bouwmeterkasten

Bouwmeterkasten zijn onmisbaar op elke bouwplaats

Geen enkele bouwplaats kan zonder elektriciteit en dus is het belangrijk een beroep te kunnen doen op gecertificeerde bouwmeterkast. Want anders ligt vrijwel alles stil. AIC geldt al vanaf 1956 als hét adres voor bouwmachines en bouwmaterialen en biedt derhalve ook een mooi assortiment veilige, stevige en afgemonteerde bouwmeterkasten, inclusief onderstel. Kijk voor een overzicht van het aanbod op www.aic.nl.

Krachtstroom

Zonder bouwmeterkast is er bijvoorbeeld geen verlichting en kunnen ook de bouwliften hun werk niet doen. Ook computers functioneren niet en in de bouwkeet wordt tijdens de pauze geen koffie geschonken zonder elektriciteit. Uiteraard gelden op een bouwplaats andere normen dan thuis. Op een bouwlocatie is krachtstroom van 380V absoluut noodzakelijk. Bovendien moet rekening gehouden worden met de apparaten die krachtstroom gebruiken en de diverse aansluitingen van die apparaten; soms een vierpollige dan weer een vijfpollige stekker. Daarom heeft AIC meterkasten die zowel 40 ampère, 63 ampère en ook 80 ampère aankunnen.

Aansluitingen

Bouwmeterkasten met vier- of vijfpollige stekkeraansluitingen betekent dat alle noodzakelijke apparatuur op hetzelfde moment hun werk kunnen doen. Let bij het aanschaffen ook op het aantal aansluitingen. Bovendien geldt de regel dat hoe zwaarder ze gezekerd zijn, hoe meer de flexibiliteit toeneemt. Ook hier geldt: de zwaarte van de zekering bepaalt hoeveel apparaten er tegelijk gebruikt kunnen worden. .

Logo

Doorgaans zijn bouwmeterkasten van oranje plaatstaal. Het is echter goed mogelijk bouwmeterkasten met een bedrijfslogo, met bedrijfsnaam of in de bedrijfskleur te laten maken. Dat geeft de kast extra waarde: die van reclamezuil. Bovendien worden stroomkasten met logo/bedrijfsnaam en in bedrijfskleuren minder vaak ontvreemd.