Herengracht500
Image default
Business

Besparen op de dakdekker

Omdat het dekken van een dak relatief duur kan zijn, is het interessant om te kijken op welke manieren u kan besparen op een dakdekker. Het zal natuurlijk nooit goedkoop worden, maar met de volgende tips kan je zeker wat geld in je portemonnee houden.

 

Helpen bij het dakdekken

Voor- en na het bedekken van het dak zijn er genoeg klusjes waarmee u zou kunnen helpen zonder verstand te hebben van het dekken van een dak. Vraag daarom altijd aan de dakdekker of u voorbereidend werk kan doen. Het scheelt u kosten en daarnaast zal de dakdekker minder lang bezig zijn met het dekken van uw dak en meer tijd over houden voor zijn andere klussen. Klink als een win-win situatie toch?

Kwantumkorting op dakdekken

Bij de meeste dakdekkers is het mogelijk om kwantumkorting te krijgen op het dekken van uw dak. Sluit uw dak aan op het dak van uw buren? Dan zou ik u willen adviseren om het bedekken van beide daken te bepreken om zo kwantumkorting te krijgen. Doordat de dakdekker maar één keer langs hoeft te komen, scheelt hem dat verschillende kosten waardoor u en uw buren zullen besparen op de dakdekker. Daarnaast ziet het er natuurlijk ook mooier uit als het dak van uw buren hetzelfde is als uw nieuwe dak.

Dak isoleren

Door het isoleren van uw dak zult u niet direct besparen op de dakdekker, maar u zult wel direct besparen op uw energiekosten. Voor het isoleren van uw dak betaald u tussen de €20,- en €50,- meer per vierkante meter. Het lijkt misschien veel, maar het is het geld 100% waard en u heeft uw geld binnen 4 tot 6 jaar terug verdiend. Daarnaast zult u in de wintermaanden lekker warm binnen zitten; de meeste warmte gaat namelijk via het dak van uw huis naar buiten.

 

Bent u opzoek naar een specialist in het bedekken van uw dak en wilt u waar voor uw geld?

Neem dan een kijkje bij Dakster dakbedekking.

http://dakster.nl/