Herengracht500
Image default
Business

Zorg voor een goede afloop

Als je ooit op het verkeerde moment op de verkeerde plek bent kan dit je duur komen te staan. Hoewel we altijd invloed hebben op onze eigen daden kunnen we vanwege bepaalde signalementen toch verdacht worden van iets wat we niet gedaan hebben. Stel nou dat je net in een zwarte outfit ergens rondloopt nadat er in de buurt een overval is gepleegd, shit! En nu? Je bent niet de eerste en zeker niet de laatste die dit gebeurt en daarom krijg je hierbij tips wat je moet doen in een vergelijkbare situatie. 

Als eerst moet je zwijgen. Hoewel je onschuldig bent heb je in Nederland zwijgrecht. Dit betekent dat je je mond mag houden en dat moet je ook doen. Alles wat je zegt kan tegen je gebruikt worden en je bent niet de eerste die onterecht wordt veroordeel door een foute uitspraak.

In Nederland heeft iedereen recht op een advocaat. Als het er op begint te lijken dat je er één nodig hebt, wees dan niet eigenwijs en gebruik er één. Door een advocaat te gebruiken die gespecialiseerd is in strafrecht dek je jezelf in. Een advocaat Wateringen kan je helpen en zorgt ervoor je vrijgesproken wordt.

Zorg ervoor dat je zorgvuldig kijkt naar de verklaring. Nogmaals, alles wat je zegt kan tegen je gebruikt worden en je moet dus goed nadenken over wat je zegt. Op het moment dat je consistent bent en een kloppend verhaal hebt gemaakt vergroot je de kans dat de rechter je onschuld inziet. Als je verklaring vol zit met gaten is het minder geloofwaardig. 

Hopelijk heb je iets aan deze tips. We hopen natuurlijk dat het nooit mag voorkomen van je ten onrechten wordt beschuldigd, maar je kan het helaas niet uitsluiten. Door goed gebruik te maken van de faciliteiten die je hebt vergroot je de kans op een goede afloop.

https://www.ebhlegal.nl