Herengracht500
Image default
Business

Wat te doen als je drinken over je MacBook gemorst hebt? Wij vertellen het je!

Dat je een ontzettend onhandige kluns bent, wist je natuurlijk allang. Je laat wel vaker iets uit je handen vallen en knoeit altijd met een glas wijn over je net nieuw gekochte witte blouse. Allemaal eigenlijk niet zo erg. Een ander verhaal wordt het als je bijvoorbeeld een glas water over je MacBook morst. Niet de meest slimme actie! Maar denk nu niet dat je je dure device meteen de prullenbak in moet gooien, want met de vier stappen uit dit artikel is je MacBook vast nog te redden. Lees dus snel verder!

Stap 1: schakel je MacBook meteen uit

Stond je MacBook nog aan? Zet hem dan zo snel mogelijk uit. Kortsluiting is namelijk het laatste waar je op zit te wachten. Als je je MacBook aan laat, is de kans hierop erg groot. Je schakelt je MacBook zo snel mogelijk uit door de powerknop een paar seconden ingedrukt te houden.

Stap 2: verwijder alle kabels uit je MacBook

Koppel alle kabels los van je MacBook. Denk hierbij bijvoorbeeld aan oortjes, opladers en een snoertje waarmee je je smartphone aan je MacBook koppelt.

Stap 3: laat je MacBook drogen

Dep je MacBook zachtjes droog met een doek en klap hem vervolgens open tot het scherm en het toetsenbord een hoek van 30 graden maken. Zet je MacBook op z’n kop neer, zodat het resterende vocht er uit kan lopen. Laat hem minimaal een half uur zo staan. En: het is een beetje een open deur, maar je kunt je MacBook beter niet gebruiken op het moment dat hij aan het drogen is.

Stap 4: laat je MacBook een tijdje staan

Helaas, helaas: je MacBook een minuutje of 30 laten drogen is goed, maar meestal niet voldoende. Laat hem in plaats daarvan ook nog een tijdje staan, hoe moeilijk dat ook is. Wie is er immers niet stiekem verslaafd aan zijn of haar MacBook? Het verstandigst is het om je MacBook echt een paar dagen met rust te laten, maar heb je niet zo veel geduld? Laat hem dan in ieder geval 24 uur drogen, voordat je hem weer gaat proberen te gebruiken. Proberen te gebruiken, inderdaad. Je hebt namelijk echt geluk als je MacBook nog steeds probleemloos functioneert nadat je er drinken overheen hebt gemorst. Vaak is de binnenkant van je MacBook, ondanks je snelle handelen, toch beschadigd. Het kan zelfs gebeuren dat je dit een paar dagen na het morsen pas merkt. Maak daarom zodra je MacBook weer werkt meteen een back-up van je bestanden, want je weet niet of hij het later alsnog gaat begeven.

Ga sowieso langs bij een reparatiebedrijf

We raden je verder aan je MacBook hoe dan ook te laten controleren en te laten repareren door Apple reparatie rotterdam .Er is vast wel een reparatiebedrijf bij je in de buurt te vinden. Is dat niet het geval? Geen nood: bij veel reparatiebedrijven kun je je MacBook ook laten ophalen of zelf opsturen. Daardoor ben je niet eens gebonden aan (de omgeving van) je woonplaats. Hoe fijn is dat?

https://www.pcrefresh.com/contact/rotterdam/apple-reparatie-rotterdam/