Herengracht500
Image default
Business

Onderhoud uw gehoorapparaten goed

Uw gehoorapparaten staan dag en nacht voor u klaar. Het is dan een kleine moeite om deze goed te onderhouden. Zo waarborgt u zowel de levensduur als de kwaliteit van het horen. Mocht het horen minder wordt is dit een indicatie van een verslechterende gehoorapparaat, of dat uw gehoor achteruit gaat.

In beide gevallen is het tijd voor een bezoek aan uw lokale audicien, die kan met een specialist kijken naar wat er aan de hand is en de nodige hoorzorg bieden. Sommige audiciens bieden per jaar een gratis onderhoudsbeurt aan. De garantie van de meeste toestellen is vijf jaar, na die tijd kunt u ook wederom in aanmerking komen voor vergoeding van een volgend apparaat.

Tijd voor vervanging?

Uw toestellen zijn constant onderhevig aan de invloeden van buitenaf, rondvliegend vuil, vocht, zon en de elektrische signalen die worden verstuurd dragen bij aan de slijtage. Voor een goede prestatie maakt u ze regelmatig schoon met Ultrasoon. Vervolgens bergt u ze makkelijk en droog op in een droogdoos. Hierdoor voorkomt u dat vocht de hoorapparaten aantast.

Zorg ervoor dat u ook de losse onderdelen hierin meeneemt voor een volledig effect. Mocht u ze met een doekje reinigen is het verstandig om dit boven een zachte ondergrond te doen. Mochten ze uit uw handen vallen gaan ze niet stuk.

Wanneer komt u in aanmerking voor vergoeding?

Zoals gezegd bestaan er vergoedingen voor de hoorzorg die u kunt ontvangen. Dit hangt af van de hevigheid van de slechthorendheid en aan de verklaringen van de hoorspecialisten. Als u al een vergoeding heeft gehad voor een gehoorapparaat dan is de eerstvolgende vergoeding vijf jaar later. Dit komt omdat de toestellen gemiddeld zeker vijf jaar meegaan, mits goed onderhouden.

Doe de hoortest bij de audicien bij u in de buurt en kom erachter of u slechthorend bent. Daarnaast kan de gradatie van slechthorendheid vast worden gesteld. Als de specialist een verklaring geeft dat u inderdaad hoorzorg nodig heeft dan wordt 75% van de aanschaf van het product vergoed vanuit de basiszorgverzekering. Niet elk device is hetzelfde, om zeker te weten dat uw verzekering meebetaalt vraagt u het aan de expert bij u in de buurt.

 

http://www.hethoorhuis.nl/