Herengracht500
Image default
Business

Is het tijd voor een nieuwe uitdaging? Vergroot je kansen met nieuwe studie vanuit huis!

We weten dat een opleiding de veiligste weg naar succes is. En thuis studeren is heel nuttig als je op zoek bent naar een nieuwe uitdaging. Maar helaas

geloven velen van ons dat de enige manier om het onderwijs te bereiken dat we willen, is door ons in te schrijven bij een instelling, om iedere dag op en neer te moeten reizen om de lessen te volgen.

Gelukkig zijn er andere manieren om kwalificaties te behalen. Sommige mensen hebben misvattingen over online studeren. Zij geloven dat werkgevers een online opleiding niet zo hoog zullen waarderen als een traditionele opleiding, of dat ze een grote ervaring zullen missen. Geen van deze dingen zijn noodzakelijkerwijs waar.

In feite zijn online lessen meer dan alleen een alternatief voor de traditionele routebeschrijving. In veel gevallen heeft online studeren meer zin dan studeren in de traditionele klassikale setting. Hieronder staan zes voorbeelden waarom studeren vanuit huis de beste manier is om te leren en je kansen op een nieuwe baan te vergroten.

1. Bespaar geld met een thuisstudie

Eerst en vooral zal thuis studeren je veel geld besparen. Veel jonge mensen gaan naar de universiteit om de volledige ervaring op te doen, helaas voor de meeste jongeren is die ervaring inclusief een schuld. Een thuisstudie betekent dat je niet veel kosten aan levensonderhoud hoeft te maken.

2. Werken op je eigen tempo met een thuisstudie

Misschien ben je iemand die een baan heeft om zich een opleiding te kunnen veroorloven, en het kan moeilijk zijn om banen te vinden die rond je klassenschema zullen werken. Tijdens het studeren online kun je over het algemeen een meer flexibel tempo aannemen door je lessen alleen ’s avonds, of alleen in het weekend te doen – wat het beste werkt voor jou.

3. Comfortabel studeren vanuit je eigen huis

Hoewel het gebruikelijk is om studenten in collegezalen te zien die pyjamabroekjes en oversized band T-shirts dragen voor vroege lessen, kan het nog steeds ongewenste aandacht trekken. Als je thuis studeert kun je studeren met je hond aan je zijde, een bord met warm eten op je schoot en je favoriete muziek op de achtergrond. Probeer dat eens in een traditioneel klaslokaal en kijk of je er mee weg kunt komen.

4. Brengt lessen naar je toe

Vaak hebben studenten interesse in lessen die niet worden aangeboden op een universiteit waar ze wonen, waardoor ze gedwongen worden om te verhuizen of genoegen te nemen met een minder aantrekkelijk studiegebied. Maar met online lessen kunnen veel gebieden van studie direct naar je worden gebracht en je hoef niet verder te verhuizen dan de laatste plaats waar je je laptop hebt achtergelaten.

5. Duurzaamheid op lange termijn

Het mooie aan een thuisstudie is dat het niet alleen voor jonge mensen is. Gedurende je hele carrière kun je besluiten om een veelheid aan lessen te nemen die je waardevoller zullen maken voor je (nieuwe) werkgevers. Je kunt zelfs besluiten om een aantal lessen te nemen om van carrièrepaden te veranderen, of gewoon omdat je geïnteresseerd bent in het nemen van nieuwe en spannende cursussen.

6. Studeren met een thuisstudie

Het internet heeft het gemakkelijker dan ooit gemaakt om een levenslange leerling te worden. Het internet biedt bijvoorbeeld allerlei soorten thuisstudies aan, variërend van cursussen in bedrijfskunde tot gezondheids- en veiligheidslessen