Herengracht500
Image default
Business

Hoe verzorg ik mijn houtwerk in de tuin

Tijd tot tijd is het nodig om je houtwerk in de tuin te schilderen. Het staat immers elke dag in weer en wind, wat betekent dat het materiaal het zwaar te voorduren heeft. Denk dan aan zonnestraling, regen, harde wind en sneeuw. Al deze weerelementen hebben veel invloed op het hout. Dit is op zich niet erg als het houtwerk maar goed behandeld en verzorgt wordt. In dit artikel lees je hoe dat het beste kan doen. 

Gebruik houtbeits

Houtbeits zorgt ervoor dat de levensduur van het hout verlengt wordt. Dit door een beschermlaag die de schade beperkt tegen de ergste weeromstandigheden. De meest effectieve manier om het aan te brengen, is door eerst te weten of je een transparante houtbeits of dekkende beits wilt aanbrengen. Met de transparante beits blijf je de nerf nog zien waar de dekkende de nerf niet meer zichtbaar is. Na deze keuze gemaakt te hebben, heb je natuurlijk rollers, kwasten en een verfbak nodig om de beits te kunnen aanbrengen. Daarnaast is handig om schuurpapier te gebruiken om eventuele vuilresten te verwijderen. Gebruik als je beits aanbrengt terpentine, daarmee trekt de beits verf dieper in het hout, wat er uiteindelijk voor zorgt dat het er langer mooi uitziet. Daarom is het ook een must dat je terpentine gebruikt, als je beits wil aanbrengen op je schuur.

Beits kleuren

Ook zijn er veel verschillende Scandinavische kleuren beschikbaar. Denk dan aan Zweed rood, Diepzwart, Zweeds geel, Zomer blauw en Zweeds groen. Deze kleuren worden Zweeds genoemd aangezien ze uit een eeuwenoude Zweedse recept gebruiken. Dus er is keuze zat die uw persoonlijke smaak bevredigd en het oud lelijke schuur weer omtovert tot een nieuwe. Beits valt overigens niet alleen op een schuur aan te brengen. Denk aan een tuinhuisje, schuur en houten vlonder of andere houtwerk objecten in de tuin.

https://www.moosefarg.nl/

Gerelateerde artikelen

Verschillende soorten pompen van Waterpompshop

Hoe zorg je dat je Mac niet wordt geïnfecteerd met een virus?

40 jaar getrouwd, wat een mijlpaal