Herengracht500
Image default
Business

De prijs van een sierpoort

De sierpoort prijs kent vele factoren die van invloed op de hoogte van de prijs. Door de verschillende modellen, afmetingen en ontwerpen van een sierpoort mogelijk zijn kan de prijs enorm verschillen per poort. In dit artikel lees je alles over de invloed van verschillende factoren op de prijs.

 

Sierpoort model

Een sierpoort is beschikbaar als looppoort, draaipoort of schuifpoort. De prijs hiertussen is zeer verschillend. De prijs van een looppoort van een meter bij een meter ligt tussen de €130 en €300. Een draaipoort en schuifpoort hebben een minimale breedte van drie meter. De prijs van een draaipoort van drie meter bij een meer is tussen de €575 en €1.500. Voor een schuifpoort van hetzelfde formaat als de draaipoort betaal je tussen de €1.450 en €2.000. De toepassing van deze poorten is natuurlijk zeer verschillend en daarom volstaat voor sommige mensen een looppoort prima.

 

Ontwerp van de sierpoort

Het is natuurlijk het mooiste als een sierpoort bij de rest van het hekwerk past als je een sierhekwerk rond je tuin of terrein hebt staan. Verschillende hekwerkleveranciers leveren op maat gemaakte hekwerken met daarbij een passende poort. De prijs hiervan kan je zelf hoger maken door te kiezen voor speciale ornamenten, paalkoppen of het aantal spijlen. Ook is het laten coaten in een speciale kleur vaak een factor die zorgt voor een meerprijs.

 

Extra mogelijkheden bij de sierpoort

Een van de mogelijkheden bij een draai- of schuifpoort is het automatiseren. Hierdoor gaat je poort open door een simpele druk op een knop of door te bellen naar een bepaald telefoonnummer. Dit verhoogt het gemak van je poort doordat je hem open kan laten als je aan komt rijden zodat je niet voor de poort hoeft te wachten.

 

Voor extra beveiliging kan je kiezen om op een sierpoort met platte bovenkant een puntenkam te plaatsen. Dit zorgt ervoor dat er minder makkelijk over je poort kan worden geklommen. Het installeren van een audio of video intercom zorgt ervoor dat je weet wie er voor je poort staat voordat je de poort opent. Heb je liever continue zicht op je poort dan is een camerasysteem geschikt. Dit werkt ook nog eens als afschrikmiddel voor onbevoegden.