Herengracht500
Image default
Business

Belangrijk om te weten: Schoorsteenveger uit Maastricht zorgt voor jouw veiligheid

De schoorsteenveger Maastricht, Hendriks Vegers, zorgt voor een veilige woning. Het zijn regelmatig terugkerende koppen in de krant of op het journaal: ‘Woning vol rook door schoorsteenbrand.’ Met bijvoorbeeld als extra informatie dat in de schoorsteen van een woning rond het middaguur brand is ontstaan. Dat er veel rook vrij is gekomen bij de brand en de brandweer het dak op moest om de schoorsteenbrand te blussen en de schoorsteen te vegen. Vaak maar helaas niet altijd gevolgd door: ‘Gelukkig konden de bewoners de woning tijdig verlaten waardoor ze allemaal ongedeerd bleven.’ Helaas loopt een schoorsteenbrand niet altijd op deze manier af en zijn er zelfs doden te betreuren. En het kan zo eenvoudig voorkomen worden wanneer je minimaal één keer per jaar de schoorsteenveger uit Maastricht inschakelt. Hij maakt de schoorsteen, het rookkanaal en de haard zelf schoon om te voorkomen dat achtergebleven roetdeeltjes vlam kunnen vatten. De schoorsteenveger uit Maastricht heeft ook speciale kennis wat betreft brandpreventie en geeft graag informatie over de juiste verbrandingstechnieken: stook alleen met geschikt hout, hout dat onbehandeld is. Een goede beluchting (diameter rookkanaal) is hierbij van belang. Echter is de diameter van het rookkanaal niet standaard. Elke openhaard kent zijn eigen ideale diameter voor het rookkanaal. Het rookkanaal bepaalt dus de mogelijkheden van de openhaard. Je moet dus altijd naar de beste combinatie tussen rookkanaal en openhaard zoeken voor een goede beluchting.

De schoorsteenveger in Maastricht verwijderd roet

Dat de schoorsteenveger omgeving Maastricht roet verwijdert uit de rookkanalen moge duidelijk zijn. Maar hoe zorg je voor zo min mogelijk roet? Je moet weten dat roet bestaat uit koolstof, zo’n 80% tot 90%. De rest is waterstof. Roet ontstaat door een slechte verbranding. Bijvoorbeeld doordat het gestookte hout niet droog is, of wanneer er behandeld hout wordt gestookt. Of wanneer zoals hierboven omschreven, de diameter van het rookkanaal niet geschikt is voor de openhaard. Gebruik dus vooral droog, onbehandeld hout en zorg dat de diameter van het rookkanaal én de openhaard de juiste combinatie zijn.

Zoekt u een schoorsteenveger in Maastricht en omgeving?

Wanneer u een schoorsteenveger in Maastricht en omgeving zoekt, dan bent u bij Schoorsteenveegbedrijf Hendriks aan het juiste adres. Want zij zijn aangesloten bij de ASPB (Algemene Schoorsteenvegers Patroon Bond). De bij deze bond aangesloten schoorsteenvegers zijn allemaal serieus met hun vak  bezig. Daarom volgen ze geregeld opleidingen en cursussen. Een veilig gevoel.