Herengracht500
Image default
Business

Ayahuasca ceremonies

Een innerlijke-reis kan je helpen contact te maken met je innerlijke-wijsheid, om zo naar de kern van een probleem te gaan. Bijvoorbeeld bij fysieke klachten, verslavingsproblematiek, depressie, angsten, rouwverwerking en posttraumatisch stress-stoornis. Een Ayahuasca ceremonie kan je helpen je problemen onder ogen te zien, en op te lossen waardoor je kunt genieten van het leven. Een innerlijke-reis kan je inzicht geven bij spirituele ontwikkeling, bewustwording en levensvraagstukken.

Wat is Ayahuasca?

Ayahuasca is een Zuid-Amerikaanse entheogene drank bitter van smaak en bruinrood van kleur. De inheemse bevolking binnen diverse stammen woonachtig in het Amazone regenwoud hebben een lange traditie in het bereiden en maken van deze natuurlijke thee genaamd Ayahuasca. Deze heilige thee wordt gemaakt uit twee planten. Traditioneel worden de Banisteriopsis caapi liaan en de bladeren van de Chacruna gebruikt om de drank te maken. Sinds men heeft vast kunnen stellen wat de werkzame stoffen zijn van deze ingrediënten, worden ook planten uit andere werelddelen gebruikt om vergelijkbare kruidenmengsels te maken. Innerlijke-reis maakt voornamelijk gebruik van de Mimosa Hostilis (Jurema) en de Peganum Harmala. De ervaring van de afgelopen jaren heeft laten zien dat deze planten zeer therapeutisch werken en hele mooie resultaten geven voor de deelnemers. Tijdens ceremonies wordt samengewerkt met de Shamanen uit Peru. Bij sommige thema weekenden werkt Innerlijke-reis met de Banisteriopsis Caapi en Chacruna. Ayahuasca betekent ‘‘ziel van de liaan’’ in Quechuan andere namen zijn yagé, hoasca, caapi. Door de inheemse stammen wordt Ayahuasca gezien als het belangrijkste redmiddel. Diverse inheemse stammen gebruiken de plant tijdens religieuze- en genezing ceremonies. Een bijnaam van Ayahuasca is ‘’la purga’’ dit betekent in het Spaans zuivering/schoonmaak. De purga kan als een lichamelijke en geestelijke reiniging worden gezien. Ayahuasca wordt ook wel plant leraar genoemd en geeft aan iedereen een unieke ervaring. Ayahuasca biedt een kijkje in je ziel en laat zien wie je werkelijk bent en kunt zijn. Het opent deuren en geeft nieuwe inzichten. Ayahuasca geeft in het moment datgene waar je klaar voor bent.

Ayahuasca ceremonies door Innerlijke-reis

Innerlijke-reis verzorgt Ayahuasca ceremonies in Nederland op sfeervolle en rustige locaties in Gelderland. Innerlijke-reis maakt voor groep ceremonies gebruik van een prachtig landelijke locatie in Vierakker, nabij Zutphen. Voor individuele, duo en kleine groep ceremonies wordt gebruik gemaakt van de locatie in Vierakker en de Innerlijke-reis locatie in Ede. De Ayahuasca intensief weekenden worden gehouden op een locatie midden in de natuur in Bellingwolde te Groningen.