Herengracht500
Image default
Business

Assortiment aan koudemiddelen

Bent u actief in de industriële sector en hebt u jaarlijks veel koudemiddelen nodig? Dan is het belangrijk dat u deze zorgvuldig uitkiest. Dit is natuurlijk niet altijd even makkelijk, omdat er veel soorten en varianten zijn. U wilt natuurlijk niet investeren in een bepaald koudemiddel, waarna u er later achter komt dat deze niet eens geschikt is. Dit hangt vanzelfsprekend ook samen met aanbieder, omdat deze voor goed advies moet zorgen. Hij is in feite verantwoordelijk voor uw keuze, hij moet er zeker van zijn dat het koudemiddel geschikt is voor uw koelsysteem. Het is dus essentieel dat u uw aanbieder zorgvuldig uitkiest. Daarbij zijn er ook genoeg aanbieders die heel veel gassen niet eens in het assortiment hebben, waardoor u niet veel keuzemogelijkheden hebt. Daarom wordt er aangeraden om eens te kijken op de website van Westfalen Gassen. Zij zijn een van de grotere aanbieders als het gaat op industriële gassen. Hierbij hebben zij een aanbod met honderden industriële gassen, koudemiddelen en nog veel meer. Hier weet u zeker dat u goed zit, waardoor u niet meer langer hoeft te twijfelen over uw leverancier.

Welk koudemiddel moet u bestellen?

Hiervoor is beschreven voor welke leverancier u moet kiezen voor het inkopen van koudemiddelen. Dit is echter niet de enigste keuze die u moet maken in dit inkoopproces. U hebt bijvoorbeeld ook te maken met verschillende soorten koudemiddelen. Hierbij moet u denken aan synthetische en natuurlijke koudemiddelen. De synthetische variant is een mengsel van verschillende gassen. Zo’n mengsel moet goed worden samengesteld want anders hebt u hier niks aan. Daarentegen worden de natuurlijke varianten steeds meer gebruikt, dit heeft ook te maken met de strengere regels en wetten. De synthetische varianten zijn namelijk slechter voor het milieu in vergelijking met de natuurlijke varianten. Zij zijn schadelijk voor de ozonlaag waardoor deze optie minder wordt ingekocht. Wanneer ondernemingen deze variant toch inkoopt, zal dit wellicht hun reputatie schaden.

Soorten leveringen

Voor het leveren van de koudemiddelen heeft u de keuze uit verschillende cilinders. Hierbij kan u denken aan milieuvriendelijke varianten, zoals de recycling cilinders, maar u kan ook denken aan analysecilinders. Dit zijn speciale kleine cilinders, speciaal voor het nemen van monsters.

https://www.westfalengassen.nl/koudemiddelen.html