Herengracht500
Image default
Woningen

Hoe te voorkomen dat vogels nesten maken op ongewenste plaatsen

Vogels zijn een belangrijk onderdeel van de natuur, maar hun aanwezigheid in bepaalde gebieden is ongewenst. Als vogels nesten bouwen in uw gebouwen of eigendom, zijn er manieren om dit te verminderen en te voorkomen.

De eerste manier om te voorkomen dat vogels nesten maken op ongewenste plaatsen is preventie. Geef vogels geen reden om in dat gebied te zijn. Vaak is voedsel de belangrijkste reden waarom vogels in een gebied zijn. Als er voedsel in de buurt is dat vogels eten, verwijder het dan. Bedek vuilnisbakken waar vogels van eten en verwijder insectenplagen als ze daarvan eten. Laat mensen de vogels niet voeren.

De volgende belangrijke reden waarom vogels in een gebied zijn, zijn broedplaatsen. Als vogels nesten maken, moeten ze die van grondstoffen maken. Afhankelijk van de soort kunnen dit verschillende dingen zijn, van stro en hooi tot veren en gras. Verwijder indien mogelijk het nestmateriaal dat de vogels gebruiken. Als ze geen nestmateriaal kunnen vinden, kunnen ze geen nesten bouwen. We hebben meer van dit soort informatie over vogelwering kunnen vinden op zonnepanelenvogelvrij.nl, een bedrijf wat zich specialiseert in het verwijderen en mijden van vogelnesten rondom uw zonnepanelen.

Vogels afschrikken

De volgende stap om te voorkomen dat vogels nesten maken op ongewenste plaatsen, is het afschrikken van vogels. Je kunt de gebieden waarin vogels nesten afzetten met een aantal verschillende technieken.

De eerste en meest effectieve techniek is vogelgaas. Vogelgaas voorkomt dat vogels nestelen met een efficiëntie van bijna 100%. Voor de meeste nestscenario’s is dit de meest effectieve methode.

Vogelgaas kan op verschillende plaatsen worden toegepast. Vogels bouwen vaak nesten onder de spanten van bijvoorbeeld luifels en onderdoorgangen. Vogelgaas kan in de spanten worden geïnstalleerd om te voorkomen dat vogels in die gebieden hun nest bouwen.

Vogelgaas kan ook worden gebruikt om spleten af te sluiten waarin vogels nesten kunnen bouwen. Deze omvatten schoorstenen en ventilatieopeningen. Hier kan een kleinere hoeveelheid netten worden gebruikt om te voorkomen dat vogels nesten bouwen.

Gebruik van vogelgaas

Vogelgaas is een andere methode voor het aanpassen van richels die vogels kan stoppen om nesten te maken op ongewenste plaatsen. Vogeldraad wordt op een oppervlak geïnstalleerd en loopt over het hele oppervlak, waardoor vogels niet kunnen landen of nesten kunnen maken.

 

https://www.zonnepanelenvogelvrij.nl/vogelpinnen/dakgootborstel/