Herengracht500
Image default
Woningen

Dit zijn de laatste badkamertrends

Elk jaar is het weer een verrassing welke trends met betrekking tot badkamermeubels en badkamerinrichting zullen opkomen. Welke badkamerlamp was vorig jaar populair en welke wordt dit jaar trending? De trends van het nieuwe jaar verschillen met het jaar ervoor in stijl en kleur. Het nieuwe jaar staat in het teken van natuurlijkheid en duurzaamheid. Wat dit betekent voor de badkamertrends van het nieuwe jaar lees je hieronder. 

Natuurlijk en duurzaam

Duurzaamheid is een trend op elk gebied van inrichting en design, dus ook op het gebied van badkamers. Duurzaamheid betekent milieuvriendelijk en zuinig, maar ook betekent het optimaal gebruik maken van de ruimte en de inrichting. Je kan bijvoorbeeld waterkranen aanschaffen die waterbesparend werken. Er bestaan zelfs toiletten die water kunnen besparen bij het doorspoelen. Badkamer meubels kan je vinden in allerlei natuurlijke materialen, zoals natuursteen of hout. Hierbij speelt duurzaamheid ook een belangrijke rol, want niet elk materiaal is even milieuvriendelijk en gaat niet even lang mee. De badkamer krijgt een natuurlijke uitstraling door al deze natuurlijke materialen. Een badkuip of een toiletpot kan je natuurlijk niet kopen van hout, maar ze zijn wel verkrijgbaar in aardse tinten zodat ze passen bij de rest van de inrichting.

Natuurlijke en heldere verlichting van Verlichtingspecialist

De verlichting van de badkamer is belangrijk en speelt een grote rol in de uitstraling van de ruimte. Het gevoel dat je krijgt als je in je badkamer staat wordt mede bepaald door de vorm van verlichting. Bij Verlichtingspecialist.nl kan je precies de juiste lampen vinden die natuurlijk en helder licht brengen in je badkamer. Zo zijn er lampen die warm licht uitstralen, maar ook lampen met wit-blauw licht. Ze hebben bijvoorbeeld badkamer lampen met meerdere spotjes die de hele badkamer ruimte helder kunnen verlichten en een natuurlijk licht uitstralen. Verlichtingspecialist.nl heeft lampen die passen bij een natuurlijke badkamer en tegelijkertijd passen bij jouw persoonlijke stijl en smaak. Als de lamp niet goed is, krijg je natuurlijk je geld terug.

Scandinavische stijl

De stijl die de trend van het nieuwe jaar wordt is de Scandinavische stijl. Het is al een tijdje erg populair en de populariteit van de Scandinavische stijl is alleen maar gegroeid. Deze stijl kent veelal ronde organische vormen en natuurlijke, aardse materialen. De kleuren zijn zacht. Aardetinten worden steeds populairder en ook in de badkamer is dit een trend geworden. Tegels en muurverf zijn verkrijgbaar in aardetinten, zoals in terracotta. De inrichting is organisch en rond. Denk bijvoorbeeld aan ronde spiegels, kasten zonder hoeken en ook kranen die minder strak zijn afgewerkt.