Herengracht500
Image default
Financieel

Nieuwe vormen van efficiënt financiering

Door de terughoudendheid van banken en investeerders, is bedrijfsfinanciering de afgelopen jaren ontzettend veranderd. Steeds meer ondernemingen maken daarom gebruik van stapelfinanciering en specifieke financieringsvormen zoals een factormaatschappij inhuren.

Wat is stapelfinaniering?

De klassieke methode om een financiering te verkrijgen, bestond erin door aan te kloppen bij een bank of investeerder. Deze instellingen zijn echter heel wat terughoudender en kritischer geworden. Zelden nemen zij het volledige financieringsrisico voor zich. Daarom zijn er door de jaren heen zijn diverse nieuwe manieren ontwikkeld waarop bedrijfsfinanciering kan plaatsvinden, bijvoorbeeld door een factormaatschappij in te huren. De moderne ondernemer maakt de bewuste keuze om deze alternatieve financieringsbronnen te combineren. Door deze verschillende vormen te combineren – het spreekwoordelijk “op elkaar stapelen” – spreekt men van stapelfinanciering. Een factormaatschappij inhuren is s één van de verschillende opties van Stapelfinanciering.

Een factormaatschappij inschakelen

Meer dan de helft van de Nederlandse bedrijven heeft een liquiditeitsprobleem door facturen die te laat betaald worden. Daarom gaan zij op zoek naar een oplossing en die hebben ze gevonden in factormaatschappij inschakelen. Factoring, oftewel debiteurenfinanciering, bestaat uit het voorfinancieren van uw facturen. U beschikt sneller over uw geld en kan met dit werkkapitaal direct aan de slag gaan. Dankzij de snellere cashflow heeft u minder zorgen over onbetaalde facturen en kan u meer tijd spenderen aan ondernemen.Wanneer u kiest voor een factormaatschappij inhuren, levert u de producten of diensten en verstuurt u daarna de facturen. Een factormaatschappij neemt deze facturen over en betaalt de factuurbedragen binnen 24u aan u uit. Hierdoor beschikt u direct over werkkapitaal om te ondernemen. U stuurt de facturen aan de klant en bezorgt de factormaatschappij een kopie. Daarna hoeft u zich geen zorgen meer te maken: zij nemen het debiteurenbeheer over en bewaken het debiteurenrisico. U kan reeds binnen 24 uur beginnen met deze vorm van stapelfinanciering.