Herengracht500
Image default
Financieel

5 vragen die u moet stellen voordat u een persoonlijke lening krijgt

Elke financiële beslissing vereist een zorgvuldige afweging. Dit is waarom.

Elke financiële beslissing — van lid worden van een sportschool tot het kopen van een auto — vereist overpeinzing. De beste manier om een weloverwogen beslissing te nemen, is door voldoende informatie te verzamelen om de juiste keuze te maken voor u en uw bankrekening. Hier https://leningmetbkr.com/ zijn vijf vragen die u moet stellen voordat u een persoonlijke lening afsluit.

1. Wat is de rentevoet?

Stel dat u een lening aangaat van € 12.000 met een terugbetalingstermijn van vier jaar. Je hoopte op een APR van ongeveer 8%, maar het beste wat je kunt vinden is 10%. Het is gemakkelijk om jezelf een lening aan te praten, vooral als de rentetarieven niet te ver uit elkaar liggen en je graag een badkamer wilt verbouwen (of wat je ook van plan bent met de lening te doen).

Maar laten we eens kijken naar het verschil dat 2% kan maken. Als u de APR van 8% had gehaald, zou uw maandelijkse betaling € 293 zijn geweest en zou u over een periode van vier jaar € 2.062 aan rente hebben betaald. Akkoord gaan met de 10% APR betekent een maandelijkse betaling van € 304. Die extra € 11 per maand lijkt misschien niet veel, maar 10% rente accepteren betekent in totaal € 2.609 aan rente betalen over de looptijd van de lening. Dat is € 547 extra dollars die u had kunnen gebruiken om uw noodfonds te vullen of in uw toekomst te investeren. Hoe en wat moet en kan je dan wel investeren? Bekijk het op https://snelzonderbkrlenen.nl/. Hier proberen wij je in de goede richting te sturen. 

De eerste vraag die u aan een geldschieter zou moeten stellen, betreft de beste rente die ze kunnen bieden. De eerste vraag die je jezelf moet stellen, is hoe hard je de persoonlijke lening nodig hebt en of het de moeite waard is om geld uit een ander deel van je financiële leven te halen.

2. Moet ik me zorgen maken over de terugbetalingstermijn?

Hoe lang je een lening moet afbetalen, wordt de ’termijn’ genoemd. Sommige kredietverstrekkers bieden de laagste rente aan mensen die voor de kortste periode lenen, zij zijn hoger voor mensen die op zoek zijn naar een langere aflossingstermijn.

Als u hoopt uw maandelijkse betaling laag te houden door te verlengen de looptijd, hier zijn twee dingen om in gedachten te houden:

  • Het kan zijn dat u uiteindelijk meer rente betaalt dan verwacht. Stel dat u een APR van 6% had kunnen krijgen op een lening van € 10.000 als u had gekozen voor een terugbetalingstermijn van 36 maanden. Uw maandelijkse betaling zou € 304 per maand zijn geweest en u zou € 952 aan rente hebben betaald gedurende de looptijd van de lening. In plaats daarvan ging u met een leentermijn van 60 maanden om uw betalingen op € 200 te houden. Omdat je voor de langere termijn ging, bracht de geldschieter een JKP van 7,5% in rekening en je betaalde in totaal € 2.023 aan rente — € 1.071 meer dan je zou hebben betaald met een kortere leentermijn.

  • Terwijl je dat wel had gedaan een lagere maandelijkse betaling kan aantrekkelijk zijn, omdat het langer duurt om te betalen, betekent dit dat u gedurende een langere periode een hogere schuld / inkomen (DTI)-ratio heeft. Als u een lage DTI heeft, is dit geen probleem. Als uw DTI echter bijna 36% nadert, wat over het algemeen de drempel is die kredietverstrekkers graag zien dat leners onder blijven, kan dit betekenen dat u niet wordt goedgekeurd voor een ander type lening wanneer u het nodig heeft. Stel dat uw auto een langzame dood sterft langs de kant van de snelweg en u besluit dat het tijd is voor een vervangend voertuig. Een hoge DTI kan ervoor zorgen dat u geen autolening kunt afsluiten.

Overweeg voordat u een persoonlijke lening aangaat, de voor- en nadelen van de leentermijn.

3 . Kan ik beter wachten?

De kredietnemers met de beste rentetarieven zijn degenen met de hoogste kredietscores. Als u eenmaal uw rentepercentage heeft bepaald, vraag uzelf dan af of u beter af bent om te wachten tot u tijd heeft gehad om uw credit score te verhogen. Het zal tijd en moeite kosten, maar uw kredietscore verhogen is mogelijk en zal u waarschijnlijk duizenden dollars aan rente besparen.

4. Heb ik echt een lening nodig?

Soms gaat een geldschieter akkoord met een lening die niet in uw belang is. Als 2020 ons iets heeft geleerd, is het dat slechte dingen uit het niets lijken te komen. We denken misschien dat de economie doordraait of dat onze banen veilig zijn, maar er kan van alles gebeuren. Zoek uit hoe u de maandelijkse lening zou betalen als u uw baan zou verliezen, ernstig ziek zou worden of anderszins een hobbel op de weg zou tegenkomen. Als u het antwoord niet zeker weet, is het mogelijk dat u de lening nog niet kunt betalen.

Zoals bij elke financiële beslissing, is het een kwestie van wensen en behoeften af te wegen. Als uw kelder lekt en u tot uw knieën in het water staat, is een persoonlijke lening wellicht de beste oplossing voor het probleem. Als u hoopt uw hoofdbad te verbouwen zodat het lijkt op een spa die u ooit heeft bezocht, is het project misschien niet kritisch genoeg om een persoonlijke lening te rechtvaardigen. Dit is met name het geval als u niet in aanmerking komt voor de laagste rente en tijd nodig heeft om uw kredietscore te verhogen.

Vraag uzelf af hoe kritisch u een lening nodig heeft. Als de lening niet voor een noodgeval is en u het antwoord op deze vraag niet zeker weet, is een persoonlijke lening misschien niet iets voor u.

5. Moet ik een alternatief overwegen?

Afhankelijk van wat u van plan bent te doen met de opbrengst van de lening, heeft u wellicht andere opties. Als het gaat om betalen voor dingen, is het belangrijk om te overwegen hoe u dat kunt doen op een manier die u het meeste geld bespaart. Al het geld dat wordt bespaard, is geld dat in uw toekomst kan worden geïnvesteerd. Hier zijn een paar ideeën.

Besparen

Spaarlen voor iets dat je nu wilt is niet zo leuk, maar kan zeer nuttig zijn. Sparen betekent geen cent rente hoeven te betalen. Het betekent de voldoening voelen die gepaard gaat met het volledig betalen van een project. Sparen betekent ook dat u een extra geldbedrag opzij moet leggen, voor het geval de wereld op zijn kop staat voordat uw project begint.

Creditcard met 0% promotietarief

Als u een sterk krediet, is de kans groot dat u in aanmerking komt voor een creditcard met een promotietarief van 0%. Het 0%-tarief duurt doorgaans 12 tot 18 maanden (afhankelijk van de kaart) en kan het gemakkelijk maken om kleine projecten uit te voeren zonder rente te betalen. Stel je voor dat je de oven in je huis moet vervangen en dat het hele project, inclusief arbeid, € 4.000 kost. U zou € 333 (voor 12 maanden) of € 222 (voor 18 maanden) betalen door gelijke maandelijkse betalingen te doen. Een creditcard met een promotietarief van 0% maakt het mogelijk om een project te dekken zonder rente, initiatiekosten of andere kosten in verband met persoonlijke leningen te betalen.

Side drukte

Laten we zeggen dat je geld nodig hebt om iets te repareren, zoals een lekkende kelder of een nieuwe transmissie. U komt in aanmerking voor een lening tegen een fatsoenlijke rente, maar bent een beetje nerveus over de maandelijkse betalingen die uw budget belasten. Als u zich druk maakt totdat de lening volledig is terugbetaald, kunt u ’s nachts gemakkelijker slapen. Het kan zelfs leuk zijn. Onderwijs missen? Probeer bijles. Heb je een speciale vaardigheid, zoals het spreken van een vreemde taal of computerreparatie? Leer het anderen online. Babyslofjes breien als een pro? Verkoop ze aan anderen die minder geneigd zijn om zelf te breien. Bijbaantjes hebben alles te maken met uitzoeken waar je goed in bent en het vinden van een markt.

Toen we kinderen waren, stelden we onszelf niet veel vragen. Dat zou ons immers hebben belet om leuke dingen te doen, zoals in plassen springen of een ijsje eten terwijl we in het wit gekleed zijn. Als volwassenen moeten we onszelf de moeilijke vragen stellen. Het voordeel van veel vragen stellen en ze eerlijk beantwoorden, is dat we eerder beslissingen nemen waar we geen spijt van zullen krijgen.

 

https://leningmetbkr.com/leningen/800-euro-lenen/