Herengracht500
Image default
Bedrijven

Hoe los ik een stroomstoring op?

 

Een stroomstoring kun je zelf oplossen, mits u hier ervaring mee heeft. Als er een stroomstoring in uw woning is kunt u het beste een elektricien opbellen. Een elektricien zal de stroomstoring met zijn expertise heel snel, eenvoudig en veilig oplossen. Als u zonder stroom zit, wilt u zo snel mogelijk weer met stroom zitten. Zo realiseert u zich ook hoe belangrijk stroom eigenlijk is en hoeveel er af hangt van stroom. Uw dagelijkse activiteiten kunnen zwaar belemmerd worden als er geen stroom is. Wij begrijpen daarom heel erg goed dat u uw stroomstoring zo snel mogelijk opgelost wilt hebben. 

Een stroomstoring kunt u natuurlijk ook zelf oplossen

Een stroomstoring verhelpen kunt u ook in eigen handen nemen. Als het een simpele storing is kunt u deze zelf oplossen, als het wat complexer is kunt u een elektricien inschakelen. Als u het zelf wilt oplossen is het belangrijk dat u zich goed voorbereid. Bovendien is het belangrijk dat u er achter komt hoe deze stroomstoring is ontstaan, er zijn namelijk meerdere redenen voor een stroomstoring. U Kunt denken aan een kortsluiting, een lekstroom , overbelasting maar het kan ook komen door een storing door het elektriciteitsnet.

Stroomstoring door een kortsluiting

Een stroomstoring kan door een kortsluiting ontstaan. Als de bedrading in een elektrisch apparaat kapot gaat of in aanraking komt met water is er sprake van een kortsluiting. Er zal teveel stroom lekken, dit zal een aardlekschakelaar uitschakelen. Dit zal verdere gevolgen voorkomen. 

Stroomstoring verhelpen in een groepenkast met aardlekschakelaar

  1. Een stroomstoring kun je verhelpen door alle groepen achter de aardlekschakelaar uit te schakelen. Achter iedere aardlekschakelaar kunnen maximaal 4 groepen zijn

  2. Schakel hierna de aardlekschakelaar opnieuw in

  3. Nu kunt u alle groepen een voor een inschakelen. De aardlekschakelaar zal zichzelf uitschakelen, wanneer de groep wordt inschakelt die de storing heeft veroorzaakt.

  4. Haal vervolgens alle stekkers van de apparaten die aangesloten zijn op deze groep eruit, schakel deze opnieuw in.

  5. Als de schakelaar zichzelf uitschakelt, kunt u de defecte groep door een elektricien laten controleren.