Herengracht500
Image default
Bedrijven

Hoe gebruik ik glaslijm?

Als je gaat klussen of je moet iets repareren dan moet je misschien lijm gebruiken. Je grijpt dan gelijk naar de seconde lijm maar dat heeft heel wat nadelen. Het is namelijk niet permanent en laat dus vaak uiteindelijk los, in tegenstelling tot krachtige glaslijm. Dat is permanent en dus in veel gevallen een betere oplossing want het blijft veel langer zitten. Wel met de juiste materialen zoals glas, plexiglas, lexiglas etc… Eigenlijk alles wat UV-licht doorlaat is geschikt. Maar hoe gebruikt je deze lijm eigenlijk voor het beste resultaat? Als je zoiets niet goed toepast gaat het alsnog fout. Zoals bij vele klussen is het verstandig om je goed in te lezen.

Waar moet ik opletten?

Om te beginnen met glaslijm zorg dat je begint met klussen op een rustig tijdstip. Neem er even de tijd voor, niet overhaasten anders gaat het fout. Verder is het verstandig om het in een binnenruimte te doen waar niet teveel zon staat. En om het helemaal zo zorgvuldig mogelijk te doen kan je ook het beste even handschoentjes aan doen. Op je vingers zitten vetten en dat wil je niet op het oppervlak krijgen. Dat is ook gelijk de eerste stap, het ontvetten van het oppervlak dat je gaat lijmen. Anders blijft het niet optimaal plakken. Als je dat hebt gedaan kan je het alles aan elkaar plakken.

En dan?

Als je alles hebt ontvet en gelijmd dan moet het natuurlijk drogen. Gelukkig droogt glaslijm super snel, ongeveer binnen een paar seconden droog. Maar je kan altijd voor de zekerheid wat langer blijven wachten om zeker te zijn dat het goed droog is. Je kan als de zon schijnt het even een paar minuten in de zon zetten. Maar als het snertweer is en er geen zonnetje schijnt dan kan je een UV-lamp gebruiken.