Herengracht500
Image default
Bedrijven

Ervaring met stroomstoringen?

Als er een stroomstoring optreedt, moet u eerst alle apparaten loskoppelen die op uw stopcontacten zijn aangesloten. Controleer of er een indicatie is van een storing in uw buurt door de stroomonderbreker te controleren. Neem contact op met een van de energiebedrijven om het te melden en kijk of er andere problemen in uw regio zijn en of er geen enkele indicatie is. Als er een stroomstoring is opgetreden en u weet niet wat er is misgegaan, kunt u het beste op dat moment een elektricien bellen, omdat sommige problemen onmiddellijke aandacht van derden vereisen, zoals de Elektromonteur regio Hilversum.

Wat zijn zekeringen precies?

Zekering is een veiligheidsvoorziening die een circuit beschermt tegen overbelasting. Het is ontworpen om te smelten als er te veel stroom doorheen gaat. De metalen strip in de zekering smelt, waardoor het circuit wordt verbroken en alle stroomtoevoer wordt gestopt. Zekeringen zijn meestal gemaakt van een metaallegering of ander materiaal dat bestand is tegen hoge temperaturen, zoals bimetaalstrips of keramische zekeringen. Zekeringen zijn er in verschillende maten en vormen, afhankelijk van hun gebruik. Snelwerkende zekeringen hebben bijvoorbeeld korte reactietijden en worden gebruikt voor circuits met zware stromen of apparatuur zoals motoren, terwijl trage zekeringen het meest geschikt zijn voor stroombronnen die niet bepaald directe bescherming tegen overbelasting vereisen, zoals TL-verlichtingssystemen.

Verschillen tussen een lamp en transformator

Een gloeilamp is een apparaat dat licht opwekt uit elektriciteit. De term verwijst meestal naar een gloeilamp die een gestage stroom zichtbaar licht uitstraalt wanneer deze is aangesloten op een elektrische stroom. Gloeilampen worden gebruikt in verlichtingsarmaturen en als indicatielampjes in veel apparaten. Er bestaan ​​andere soorten optisch gestimuleerde luminescentie lampen, zoals fluorescentiebuizen en LED’s, hoewel de term tegenwoordig bijna uitsluitend wordt gebruikt voor gloeilampen. Aan de andere kant zijn er transformatoren. Transformatoren zijn apparaten die elektrisch vermogen van de ene spanning naar de andere veranderen. Ze worden voor veel toepassingen gebruikt, zoals het aandrijven van elektromotoren en draadloze krachtoverbrenging, evenals het omzetten van wisselstroom in gelijkstroom. Transformatoren kunnen worden gebruikt als step-up transformatoren die step-down transformatoren en puls transformatoren zijn. De kern van een transformator is gemaakt van koperdraad dat om een ​​ijzeren kern is gewikkeld. Transformatoren bevatten olie die helpt de transformator te koelen en te isoleren tegen energiepieken. Als er brand is veroorzaakt door een lamp of transformator in uw huis, aarzel dan niet om direct 112 te bellen.