Herengracht500
Image default
Dienstverlening

Hoe vaak wordt er ingebroken in Nederland?

Woninginbraken zijn een grote zorg in Nederland: uit statistieken van 2019 blijkt dat meer dan 158.000 huishoudens het doelwit waren van inbrekers. Dit betekent dat er gemiddeld elke 7 minuten een inbraak plaatsvindt! Wil jij inbraken voorkomen? Zorg dan dat je een goede slotenmaker inhuurt om je sloten te beveiligen. Slotenmaker Delft kan je helpen de sloten te checken en zonodig veiliger te maken.

Waar wordt het meest ingebroken?

De meest voorkomende gebieden voor woninginbraken zijn stedelijke of semi-stedelijke gebieden. De meeste van deze aanvallen vinden overdag plaats, wanneer huiseigenaren niet op hun werk of op school zijn en hun huis leeg staat. Inbrekers richten zich vaak op woningen op de begane grond en zonder beveiligingssysteem. In sommige gevallen gaan ze ook op zoek naar woningen met open deuren en ramen of zwakke sloten.

Maatregelen nemen

Hoewel het aantal woninginbraken de laatste jaren is gedaald dankzij de toegenomen veiligheidsmaatregelen, zoals verbeterde slotsystemen, CCTV-camera’s en huisalarmentoch is het belangrijk om preventieve maatregelen te nemen. Zorg ervoor dat uw ramen, deuren en sloten te allen tijde beveiligd zijn – vooral als u in een stedelijke of semi-stedelijke omgeving woont. Slotenmaker Delft kan u helpen ervoor te zorgen dat uw sloten up-to-date zijn en beveiligd tegen mogelijke indringers. Zo weet u zeker dat uw huis zo veilig mogelijk is.

Kortom, woninginbraken komen in Nederland veel te vaak voor. Hoewel het aantal inbraken is afgenomen dankzij toegenomen veiligheidsmaatregelen, blijft het belangrijk om preventieve maatregelen te nemen, zoals ervoor zorgen dat uw sloten veilig en up-to-date zijn. Als u op zoek bent naar een betrouwbare slotenmaker in Delft, kunt u bij Exacto terecht. Zij hebben jarenlange ervaring en zorgen ervoor dat uw huis zo veilig mogelijk is. Neem telefonisch contact met ze op of ga naar de website voor meer informatie!