Herengracht500
Image default
Woningen

Ramen vervangen

 

 

Hoe een raam met dubbele beglazing kiezen?
Een raam met dubbele beglazing is een structuur van twee of drie glazen gescheiden door een luchtspleet. De dikte van deze luchtruimten is van 6 tot 12 mm. De gehele omtrek van de constructie is hermetisch afgesloten met mastiek. Hier is alles hetzelfde als bij een kunststof profiel. Hoeveel luchtlagen – zoveel kamers hebben een raam met dubbele beglazing.

Soorten ramen met dubbele beglazing voor kunststof ramen.
De taak van elke glaseenheid is warmte- en geluidsisolatie. Ramen met dubbele beglazing doen het natuurlijk veel beter met deze taak. Straatlawaai en warmteverliezen zullen in dit geval veel minder zijn. Veel fabrikanten gebruiken de volgende truc om de audiobandbreedte te verminderen. De kamers tussen de glazen zijn gemaakt van verschillende diktes. Dat wil zeggen, de luchtspleet is aan de buitenkant groter gemaakt en aan de binnenkant kleiner. De dikte van het glas vanaf de straatzijde wordt meer benut. Dankzij deze technische truc wordt een effectief resultaat bereikt.

Sinds kort worden de zogenaamde energiebesparende dubbele beglazing veelvuldig toegepast. Glas heeft in dit geval een speciale coating die warmte of kou perfect reflecteert. Sommige klanten willen gepantserd glas. Ze zijn qua ontwerp vergelijkbaar met “triplex” voor auto’s en laten het glas niet afbrokkelen bij een botsing. Het is mogelijk om getinte glazen units te gebruiken voor verschillende kleuren en stijlen. Maar vergeet niet dat extra “toeters en bellen” de kosten van een plastic raam aanzienlijk zullen verhogen.

Welke fittingen te kiezen?
beslag voor kunststof ramen.
Het is niet de moeite waard om op deze positie te besparen. Maar vaak maakt een bedrijf dat ramen verkoopt, zijn producten al compleet met armaturen van een bepaald merk. In dit geval hoeft u niet te kiezen. Ik zou graag bekende merken als Maco en Roto willen noemen. Ze maken producten van redelijk hoge kwaliteit die zich goed hebben bewezen en al door de tijd zijn getest.

Probeer fittingen te bestellen met een uitzwenkmechanisme. Deze optie is veel praktischer en handiger. U kunt de vleugel in elke positie openen. Het lijkt erop dat zo’n onbelangrijk element als een handgreep een andere indruk geeft van het raam als geheel.

Comfortabele inbraakwerende handgreep Atlanta
De kit voor glas en aangrenzende kozijnen is verkrijgbaar in zwart, grijs en wit. De lichtere versie ziet er veel beter uit dan de donkere. De kwaliteit van de afdichting wordt bepaald door het vermogen om zijn vorm te herstellen na het openen en sluiten van de flappen. Hoe zachter het materiaal, hoe beter het zijn vorm terugkrijgt. Siliconen hebben zich goed bewezen: duurzaam, elastisch, uitstekend bestand tegen de zon en temperatuurschommelingen.

Samenvattend: hoe kiest u kunststof ramen?
Uit het bovenstaande kunnen passende conclusies worden getrokken. Voor de optimale keuze van een kunststof raam voor een appartement of huis heeft u het volgende nodig:

Een goed vijfkamerprofiel van klasse A, bijvoorbeeld Veka, minimaal 70 mm breed.
Dubbele beglazing, minimaal 32 mm dik.
Hoogwaardig beslag met uitzwenkmechanisme.
Witte of grijze siliconenafdichting.
Als u een klein zomerhuis heeft, een minibad op het platteland, een soort utiliteitsblok of opslagruimte, dan kunt u hier al de budgeteconomie-optie toepassen:

Elk C-klasse profiel met drie kamers.
Raam met dubbele beglazing met één kamer.
Fittingen en pakkingen naar eigen goeddunken.
De hierboven beschreven punten helpen u de juiste conclusies te trekken. En de vraag welke kunststof ramen je moet kiezen voor een huis of appartement zal niet meer zo relevant zijn. Vergeet niet dat het kiezen van de juiste vensters één taak is. Goede, competente montage is anders. Maar dit onderwerp is al een apart gesprek.

Ramen vervangen

Nieuw Raam Kosten

 

https://offerte-pvc-ramen-deuren-glazen-schuif.be/