Herengracht500
Image default
Zorg

Waarom relatietherapie Apeldoorn goed is

Aan het begin van je relatie is het rozengeur en maneschijn. Je bent gek op elkaars kwaliteiten en slechte kanten? Die zie je nog niet. Kortom, alles is koek en ei. Er is dan ook geen reden om in therapie te gaan als het zo goed gaat, toch? Toch kan het volgen van relatietherapie Apeldoorn in een vroeg stadium, jullie in de toekomst juist behoeden voor een neerwaartse ruziespiraal.

Waarom al vroeg relatietherapie Apeldoorn volgen?

Elke relatie gaat met pieken en dalen. Tijdens een piek zijn jullie on top of the world en hoteldebotel verliefd op elkaar. Toch kunnen er irritaties ontstaan.  Daardoor kunnen er spanningen worden opgebouwd. Een bom die zich aan het opbouwen is, zal vroeg of laat een keer ontploffen. En dan is het soms best moeilijk om een relatie te redden. Toch ook dan kan relatietherapie Apeldoorn  helpen. Vaak overwegen stellen dan ook pas relatietherapie Apeldoorn als ze geen andere uitweg zien. En dan is het eigenlijk al te laat. Juist daarom kan relatietherapie Apeldoorn goed kan zijn als je relatie nog géén dieptepunt heeft bereikt.

Wat maakt relatietherapie Apeldoorn zo goed?

Waarom dan al vroeg relatietherapie Apeldoorn inzetten? Mensen denken vaak dat het niet nodig is en dat je er – op met moment dat de bom is gebarsten – het te te laat is. Maar dat is niet zo. Je moet ook dan niet denken dat relatietherapie Apeldoorn aangeeft dat je relatie slecht is of dat het aangeeft dat jullie niet bij elkaar passen. Het is het grootste misverstand in de liefde  dat alles vanzelf moet gaan. Dat is niet zo. Relatietherapie Apeldoorn in een vroeg stadium kan je relatie in de toekomst dan ook redden. Tijdens de sessies leer je je jezelf en je partner beter kennen. Irritaties worden vroegtijdig blootgelegd en je krijgt inzicht in hoe relatieproblemen precies ontstaan. Daarbij leer je om beter te communiceren met elkaar en signalen vroegtijdig te herkennen, waardoor je een negatieve ruziespiraal  kunt voorkomen.